Πολωνία: Σε μουσείο λουλουδιών μετατράπηκε μία στάση του τραμ

33

Η ανάγκη της να ξαναφέρει τη φύση στο τσιμέντο μιας πόλης, οδήγησε μία Πολωνή καλλιτέχνη, στο να μετατρέψει μια στάση τραμ σε ένα μικρό «μουσείο» λουλουδιών, στην πλατεία της πόλης Λοτζ, στην Πολωνία.

«Το Λοτζ, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πολύ γκρίζο και λυπημένο, αλλά είναι και πολύ μοναδικό. Είναι μια πόλη με ροπή στην τέχνη και πολλά συμβαίνουν εδώ, πολλή τέχνη δρόμου και πολλά φεστιβάλ», δήλωσε, στο Bored Panda, η Dominika Cebula.

Η πηγή έμπνευσης του πρότζεκτ της

«Το κύριο χόμπι μου είναι η τέχνη – αποφοίτησε άλλωστε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Λοτζ – αλλά μου αρέσει να περιβάλλομαι από φυτά εσωτερικών χώρων μιας και νιώθω καλύτερα στη φύση».

Αντί να αρχίσει να διανέμει φυλλάδια και μπροσούρες, η νεαρή καλλιτέχνης πήρε εκατοντάδες φυτά, τα αποξήρανε, τα τοποθέτησε σε υάλινες θήκες και τα τοποθέτησε στη στάση τραμ στην πλατεία Dabrowskiego. Άλλωστε, εκεί κοντά είναι μια αγορά λουλουδιών.

«Με ενέπνευσε η συναισθηματική σημασία του να προσφέρεις λουλούδια σε κάποιον, η σημασία των λουλουδιών στην κουλτούρα μας και η παρουσία τους σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας» πρόσθεσε. «Επιπλέον, νιώθω ότι στις σύγχρονες πόλεις υπάρχει έλλειμμα φύσης. Θα ήθελα να παρουσιάσω περισσότερο χρώμα και λουλούδια, γιατί ο κόσμος είναι πιο ήρεμος στη φύση» κατέληξε.

Το όνομα του πρότζεκτ της Dominika Cebula είναι «Νοσταλγία».