Κοτόπουλο με καλαμπόκι και καρύδα – Κάντο όπως στην Ταϋλάνδη!

146

Μπείτε στην κουζίνα, βγάλτε το wok σας και τα υλικά σας και ταξιδέψτε μέχρι την Ταϋλάνδη…

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρύζι Basmati Uncle Ben’s
  • 800 γρ. φιλετάκια κοτόπουλο από μπούτι
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 χοντρή φέτα φρέσκο τζνίτζερ
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καλαμπόκι
  • 1 καρύδα
  • 1 συσκευασία ταϋλανδέζικη σάλτσα με καρύδα Uncle Ben’s

Για το σερβίρισμα

  • ½ μάτσο κόλιανδρο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ξεκινάμε με το ρύζι Basmati Uncle Ben’s. Βράζουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ρύζι ζεστό.

2) Παράλληλα φτιάχνουμε το κοτόπουλο. Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε καλά 2 κ.σ. σησαμέλαιο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, το αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

3) Ζεσταίνουμε στο γούοκ άλλες 2 κ.σ. σησαμέλαιο και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το τζίντζερ. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το καλαμπόκι σε κομμάτια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

4) Σπάμε την καρύδα και προσθέτουμε το νερό τους στο γούοκ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο γουόκ.

5) Προσθέτουμε την ταϋλανδέζικη σάλτσα με καρύδα Uncle Ben’s στο γουόκ και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

6) Σερβίρουμε για κάθε μερίδα ένα μπολ ρύζι Basmati, κοτόπουλο με σάλτσα καρύδας, φρέσκο κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι και προαιρετικά μία φέτα λάιμ.

(συνταγή από madameginger.gr)