Ταξίδι με παιδιά; 7 χρήσιμα tips που θα σας σώσουν!

266

Τα ταξίδια δεν τελειώνουν όταν κάνεις οικογένεια! Μπορεί το ταξίδι με παιδιά να μην είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο αν οργανωθείτε σωστά και ακολουθήσετε τα παρακάτω χρήσιμα tips η επόμενη απόδραση σας θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία όχι μόνο για εσάς αλλά και για τους μικρούς μας φίλους!

Πιο συγκεκριμένα:

1. Πρώτο και βασικό! Φτιάξτε μια λίστα για να είστε σίγουροι ότι θα πακετάρετε όλα όσα χρειάζεστε και ειδικά για τα παιδιά.

2. Μην ξεχάσετε τα φάρμακα. Όταν βρίσκεστε εκτός προγράμματος, τρώτε με χρονική καθυστέρηση ή λιγότερο υγιεινά, και δεν είναι απίθανο τα παιδιά να αρρωστήσουν στις διακοπές. Για να αποφύγετε τα χειρότερα, έχετε μαζί σας ένα κουτί πρώτων βοηθειών με αντυπυρετικά, σιροπάκι για το βήμα, θερμόμετρο και φυσικά το τηλέφωνο του παιδιάτρου.

3. Πάρτε μαζί σας κάποια από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας στην καθημερινότητά τους προκειμένου να νιώθουν άνετα όπου κι αν βρεθούν, π.χ. το αγαπημένο τους λούτρινο ζωάκι ή παιχνίδι.

4. Αν είναι δυνατόν κανονίστε το ταξίδι σας off season (είτε το κάνετε οδικώς είτε αεροπορικώς) προκειμένου να αποφύγετε την κίνηση στους δρόμους αλλά και την πολυκοσμία και τις ουρές στα αεροδρόμια!

5. Στην περίπτωση που κάνετε road trip φροντίστε να έχετε βρει από πριν σε ποια σημεία θα κάνετε στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 10-15’ διάλειμμα ανά δύο ώρες ταξιδιού.

6. Έχετε πάντα μαζί σας snacks, είτε ταξιδεύετε με αεροπλάνο, τρένο ή αυτοκίνητο, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα ταξίδι μικρής διάρκειας. Προσοχή όμως! Αποφύγετε την ζάχαρη η οποία κάνει τα παιδιά υπερκινητικά.

7. Προετοιμαστείτε για τον καιρό. Ανάλογα με τον προορισμό σας θα πρέπει να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ρούχα με τα παιδιά. Αν, για παράδειγμα, πηγαίνετε στα χιόνια θα πρέπει να έχετε φροντίσει για γάντια, ενώ αν κατευθύνεστε προς την παραλία, απαραίτητα είναι τα παπούτσια για τη θάλασσα.