Έξυπνα tips για να χωρέσετε περισσότερα πράγματα στη βαλίτσα σας

1.099

Και σαν να μην έφταναν όλα σου τα άγχη για την οργάνωση του ταξιδιού σας, το αιώνιο πρόβλημα έρχεται για ακόμη μία φορά! Πως θα χωρέσω όλα μου τα πράγματα στη βαλίτσα; Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να γίνετε κι εσείς expert του πακεταρίσματος!

Κάντε ρολό τα ρούχα

Για να μη τσαλακωθούν τα ρούχα μέσα στη βαλίτσα, αλλά και για να κερδίσετε χώρο, κάντε τα ρολό αντί να τα διπλώσετε. Το «rolling» έχει φανατικούς υποστηριχτές-ταξιδιώτες! Πολλοί έμπειροι ταξιδιώτες επιμένουν ότι η καλύτερη μέθοδος για να κερδίσεις χώρο στις αποσκευές είναι το τύλιγμα. Τυλίγοντας λοιπόν τα ρούχα σε ρολό είναι πιο εύκολο να στριμώξετε περισσότερα μαζί.

Γεμίστε τα παπούτσια σας

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσος κενός χώρος μένει αχρησιμοποίητος μέσα στα παπούτσια σου; Κάλτσες, αξεσουάρ, γυαλιά, μέχρι και φορτιστές χωράνε άνετα. Άσε που ό,τι μπαίνει εκεί είναι και πιο προστατευμένο απ’ ό,τι σε μια εξωτερική τσέπη.

Γεμίστε τον κενό χώρο

Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τον κενό χώρο που συνήθως απομένει στις γωνίες και στα πλάγια της βαλίτσας χώνοντας εκεί εσώρουχα, κάλτσες και οτιδήποτε άλλο δεν πιάνει πολύ χώρο. Τα μικρά αντικείμενα, όπως φορτιστές, μπορείτε να τα βάλετε και μέσα στα παπούτσια.

Χρησιμοποιείστε σακούλες κενού αέρος

Οι σακούλες κενού αέρος μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά να μεταφέρετε ρούχα και πράγματα που πιάνουν πολύ χώρο, όπως είναι τα μπουφάν, και τα λευκά είδη.

Τravel size μπουκαλάκια

Σαμπουάν, αφροντούς, οδοντόπαστες, στοματικά διαλύματα και κρέμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό σε μικρές, ασφαλείς «ταξιδιωτικές» συσκευασίες τόσο για λόγους εξοικονόμησης χώρου όσο και για αποφυγή «ατυχημάτων».

Περιορίζουμε το φαρμακείο των διακοπών

Δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας όλο το φαρμακείο του σπιτιού. Αρκεί να πάρετε μαζί σας μια συσκευασία blister από όλα τα απαραίτητα φάρμακα.