Η αγγελία που έγινε viral: Πανδοχείο ζητά 2 άτομα για εργασία σε απομονωμένο νησί της Ιρλανδίας

46

Αγγελία κυκλοφορεί από τις 9 Ιανουαρίου στο Twitter, για θέση εργασίας σε ένα από τα νησιά του συμπλέγματος Μπλάσκετ, στην Ιρλανδία.

Πιο συγκεκριμένα, η εργασία αφορά δύο άτομα, ένα ζευγάρι ή δύο φίλους οι οποίοι θα πρέπει να φροντίζουν τρία πανδοχεία τα οποία φιλοξενούν έως και 21 επισκέπτες, καθώς και ένα καφέ, στο νησί Γκρέιτ Μπλάσκετ, στα δυτικά της Ιρλανδίας, με θέα τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η εργασία είναι εποχιακή και διαρκεί από την 1η Απριλίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Μέχρι εδώ όλα καλά, θα μπορούσε κανείς να πει. Αυτό όμως που κάνει την δουλειά ιδιαίτερη, είναι το γεγονός πως πρόκειται για ένα τελείως απομονομένο νησί, στο οποίο δεν υπάρχει ρεύμα, ζεστό νερό για μπάνιο και wifi.

Υπάρχει μόνο μία μικρή ανεμογεννήτρια, ικανή να φορτίσει την μπαταρία ενός κινητού τηλεφώνου, καθώς και κουζίνετο με γκάζι και πολύ αέρας.

Στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα νησιών, ανήκουν ακόμα το Μπέγκινις, Ινισαμπρο, Ινισβικιλέιν, Ινιστούσκερτ και Τίεραχτ. Κοντινότερη ακτή είναι αυτή του Ντάνκιν, στην περιοχή του Κέρι και απέχει δύο χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικί του Γκρέιτ Μπλάνσκετ, είναι πως σπάνια μπορεί να υπάρξει οπτική επαφή με την ενδοχώρα, στο Ντάνμορ Χεντ, καθώς η ομίχλη στην θάλασσα, καλύπτει τα πάντα.

Οσο για την μεταφορά από και πρός το νησί, αυτή γίνεται με μικρό πλοιάριο και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οπως δήλωσε στο κρατικό κανάλι RTE, της Ιρλανδίας, η Αλις Χέις, που έβαλε την αγγελία, «Πρόκειται για επιστροφή στα βασικά. Κεριά, τζάκι, άγρια φύση. Οσο για τον ιδανικό υποψήφιο, θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, ευπαρουσίαστος, και κοινωνικός».

Αν και η αγγελία κάνει λόγο για δωρεάν διαμονή και φαγητό, περιέργως δεν αναφέρεται πουθενά ο μισθός.

Οσο και αν η συγκεκριμένη εργασία έχει ιδιαιτερότητες, θα πρέπει να σημειωθεί πως έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων, από την Αλάσκα έως τη Νότια Αφρική.

Πηγή: The Guardian, HuffingtonPost