5 υπέροχες πόλεις του εξωτερικου ιδανικές για το Φθινόπωρο

377

Το φθινόπωρο θεωρείται από πολλούς η ιδανική εποχή για διακοπές κυρίως στο εξωτερικό. Από τη μια οι χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία και εισιτήρια και από την άλλη η υπέροχη φύση η οποία στολίζεται με μοναδικά χρώματα. Παρακάτω θα δείτε μερικές ευρωπαϊκές πόλεις ιδανικές γι αυτή την εποχή.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Το Ντουμπρόβνικ είναι μια πόλη 43.770 κατοίκων στην Δαλματία της Κροατίας. Για αιώνες ήταν μετά την Βενετία το σημαντικότερο λιμάνι των Βενετών στην Αδριατική και σήμερα ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο. Αναγεννησιακό και ευρωπαϊκό, με υπέροχη φύση, το Ντουμπρόβνικ μαγεύει και το Φθινόπωρο!

Ντουμπρόβνικ

Βαρσοβία, Πολωνία

Η Βαρσοβία είναι η πρωτεύουσα της Πολωνίας και μεγαλύτερη πόλη της. Πολλή ζέστη το καλοκαίρι, πολύ κρύο το χειμώνα, οπότε το Φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για ένα ταξιδάκι εκεί. Η πόλη με τα υπέροχα κτήρια, τα γραφικά δρομάκια και την ενδιαφέρουσα κουζίνα θα σας εντυπωσιάσει.

Διαβάστε περισσότερα για την Βαρσοβία ΕΔΩ

Όσλο, Νορβηγία

Οι εποχικές αλλαγές στην βόρεια Ευρώπη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, κυρίως όταν έρχεται το φθινόπωρο! Το Όσλο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ιδανικό για περιπάτους, με ατελείωτα άγρια δάση, η φύση του  Όσλο βάφεται σε κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις και να συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.

Όσλο

Ταλιν, Εσθονία

Το Ταλίν είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας. Η Παλαιά Πόλη του Ταλίν αποτελεί μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ευρώπη, ενώ είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Τι καλύτερο λοιπόν από μία πανέμορφη μεσαιωνική πρωτεύουσα με φόντο φθινοπωρινά χρώματα;!

Διαβάστε περισσότερα για το Ταλίν ΕΔΩ

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Η Λιουμπλιάνα είναι πρωτεύουσα της Σλοβενίας και βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Μποέμ γοητεία και κοσμοπολίτικη αύρα εδώ συνδυάζονται τέλεια. Ξεχωρίζει για τις γέφυρές της, καθεμία από τις οποίες αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης. Τα πολλά πάρκα και οι ποδηλατόδρομοι είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες αγαπάνε τη Λιουμπλιάνα, ειδικά το Φθινόπωρο!