Τηγανιτέλια: Ο πιο διάσημος ουζομεζές της Λέσβου

634

Ο πιο διαδεδομένος ουζομεζές της Λέσβου δεν λείπει από κανένα σπίτι ή μαγαζί του νησιού. Δείτε τη συνταγή που σας στέλνει κατευθείαν Μυτιλήνη!

Υλικά

20-25 Κολοκυθολούλουδα
1 κολοκύθι
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι ανάλογα με τη ποσότητα των κολοκυθολούλουδων
Τυρί μυζήθρα 2-3 κουταλιές για το χυλό και για πασπάλισμα
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθολούλουδα (αρκετά σε αριθμό). Και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες σε ένα λεκανάκι.

Τρίβουμε το κολοκύθι, και προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το αλεύρι και τα μυρωδικά αλάτι και´ πιπέρι. Και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στην αρχή είναι πολύ στεγνο αλλά ανακατευοντας βγάζουν τα νερά τους το κολοκύθι με τα λουλούδια. Γίνεται ένας χυλός, αν είναι πολύ αραιός προσθέτουμε μια κουταλια αλεύρι ακόμα.

Έχουμε ήδη βάλει το τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά να ζεστένεται, και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό μέσα.

Μόλις πάρουν χρώμα από την κάτω μεριά, τα γυρίζουμε. Όταν ψηθούν και οι δυό μεριές, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με αποροφητικό χαρτι. Πασπαλίζουμε με μυζήθρα και είναι έτοιμα τα τηγανιτέλια μας.

συνταγή από cookpad.gr