Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή προάγει και την τζαζ: Συναυλία – αφιέρωμα στον John Coltrane

151

Το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική του θρυλικού John Coltrane, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 20.30, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Jazz στο Μουσείο, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη &Ελίζας Γουλανδρή.

Το Takis Paterelis Quartet δημιουργήθηκε το 2013, με σκοπό τη μελέτη και παρουσίαση της μουσικής του μεγάλου σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ, κατά την περίοδο 1964-67. Ως κουαρτέτο, έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε φεστιβάλ, μεγάλους συναυλιακούς χώρους και χώρους πολιτισμού στην Ελλάδα. Τον τελευταίο χρόνο, εκτός από τις συνθέσεις του Coltrane, παρουσιάζουν στις συναυλίες τους και πρωτότυπες συνθέσεις του Τάκη Πατερέλη.

Ο σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης είναι απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού, ενορχήστρωσης και σύνθεσης στο Berklee College of Music, στη Βοστώνη (ΗΠΑ). Έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ονόματα της ελληνικής τζαζ, καθώς και με διακεκριμένους μουσικούς της διεθνούς σκηνής. Το σημερινό κουαρτέτο είναι αυτό με το οποίο συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και με το οποίο παρουσιάζει τις προσωπικές συνθέσεις του.

Συντελεστές:
Τάκης Πατερέλης, τενόρο σαξόφωνο
Κωστής Χριστοδούλου, πιάνο
Περικλής Τριβόλης, κοντραμπάσο
Δημήτρης Κλωνής, drums
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
Εκτέλεση Παραγωγής: Well art live

Πληροφορίες:
Παρασκευή 15/11
Ώρα Έναρξης: 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή
Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€
Εισιτήρια ηλεκτρονικά στο Viva.gr

Σχετικά με τον κύκλο Jazz στο Μουσείο:

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει τη σειρά μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μία σειρά συναυλιών-αφιέρωμα στις εμβληματικές μορφές της τζαζ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και επηρέασαν την εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο μουσείο και μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Στον πρώτο κύκλο της σειράς, σπουδαίοι τζαζίστες, μπάντες και σχήματα με διεθνή αναγνώριση παρουσιάζουν τις διαχρονικές συνθέσεις των Thelonious Monk, John Coltrane, Miles Davis και Charlie Parker.

Ο δεύτερος κύκλος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, είναι αφιερωμένος στις κινηματογραφικές μελωδίες των Cole Porter, George Gershwin, Michel Legrand, Nino Rota και Ennio Morricone.

Πρώτος κύκλος

George Kontrafouris Trio – Αφιέρωμα στον Thelonious Monk
Παρασκευή 18/10

Takis Paterelis Quartet – Αφιέρωμα στον John Coltrane
Παρασκευή 15/11

Kostas Konstantinou Quartet – Αφιέρωμα στον Miles Davis
Παρασκευή 13/12

Dimitris Tsakas Quartet – Αφιέρωμα στον Charlie Parker
Παρασκευή 10/01

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας goulandris.gr και στις σελίδες μας στα social media @BEGoulandrisFoundation.

Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα άνοιξε τις πόρτες του
στο κοινό την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, πλαισιωμένο από πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Το νέο μουσείο της οδού Ερατοσθένους 13 στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στο μουσείο, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, λειτουργούν ένα πωλητήριο και ένα Café – Εστιατόριο, βιβλιοθήκη τέχνης, παιδικό εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών αμφιθέατρο.

Επιπλέον πληροφορίες για το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή:

To ωράριο λειτουργίας του μουσείου στην Αθήνα είναι:

Τρίτη-Κυριακή: 10.00-18.00

Παρασκευή: 10.00-22.00

Δευτέρα: κλειστά

Parking:
Το Polis Park είναι συνεργάτης μεταφορών του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Για τη μεταφορά των επισκεπτών από το Polis Park προς το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή λειτουργεί υπηρεσία shuttle bus, από την οδό Ριζάρη 4, έως και τη διασταύρωση της οδού Ερατοσθένους με τη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή διατίθεται δωρεάν WiFi: B&E Goulandris Foundation WIFI.

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 8€
Μειωμένο εισιτήριο 6€