6 θαυματουργά tips για να καταπολεμήσετε τα έγκαυμα από τον ήλιο!

95

Ξεχαστήκατε στην ξαπλώστρα κάτω από το ήλιο διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο προσπαθώντας να μαυρίσετε και τώρα το πληρώνετε ακριβά; Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips …ανακούφισης!

1.Απλώστε μια καταπραϋντική κρέμα για μετά τον ήλιο (after sun) στο σημείο του εγκαύματος αλλά και στη γύρω περιοχή.  Επίσης, πολύ καλές γι αυτές τις περιπτώσεις είναι και οι κρέμες με aloe vera.

2. Αν δεν έχετε aftersun κρέμα, τότε ανοίξτε το ψυγείο και πάρε το γιαούρτι! Είναι κλασσικό γιατροσόφι τον γιαγιάδων μας και τις περισσότερες φορές πιάνει! Το γιαούρτι επίσης είναι η τέλεια επιλογή γιατί είναι σίγουρο ότι πιο εύκολο θα βρεις ένα μίνι μάρκετ ή ένα σούπερ μάρκετ ανοιχτό τις περισσότερες ώρες της μέρας, από ότι ένα φαρμακείο.

3. Η ενυδάτωση όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ σημαντική όποτε πιείτε άφθονο νερό. Συνήθως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο συνοδεύεται από αφυδάτωση.

4. Κάντε συχνά ντους, με χλιαρό προς κρύο νερό. Το ζεστό νερό θα κάνει κακό στα εγκαύματά σας αν και έτσι κι αλλιώς σίγουρα δεν θα το αντέξετε.

5. Τοποθετήστε κρύες κομπρέσες πάνω στα σημεία του εγκαύματος. Προσοχή! Στύψτε προηγουμένως καλά, γιατί το παγωμένο νερό πάνω στο καμένο δέρμα δεν είναι ευχάριστη εμπειρία…

6. Μη φορέσετε στενά, και από συνθετικά υφάσματα ρούχα. Τα βαμβακερά και αέρινα ενδύματα είναι ο καλύτερος φίλος της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας.

SOS: Αν το έγκαυμα φαίνεται σοβαρό, πονάει πολύ και δε δείχνει να υποχωρεί μετά από δύο ή το πολύ τρεις μέρες, επισκεφθείτε έναν γιατρό.