Αιγίδα ΕΟΤ για τη στήριξη του αγροτοτουρισμού στην Ελλάδα

62

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της Αgroxenia (Αγροξενία) στη Λίμνη Κερκίνη (11-13 Νοεμβρίου 2019) αλλά και το πρώτο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτοτουρισμού στο Βάμο Χανίων (Ιούνιος 2020) με απόφαση της Προέδρου ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου.

Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ υποστηρίζουν την ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού στην χώρα μας, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού ως βασικό μοχλό επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο αγροτουρισμός θεωρείται πολύ σημαντική μορφή τουρισμού και τους 12 μήνες του χρόνου, που ενισχύει παράλληλα, την τοπική οικονομία και τις περιοχές διεξαγωγής σχετικών οργανωμένων προσπαθειών.

Η Agroxenia είναι σωματείο που δημιουργήθηκε από μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος ( Σ.Ε.ΑΓ.Ε.), με στόχο την προαγωγή του αγροτουρισμού στην Ελλάδα, την προώθηση των αγροτουριστικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τον αγροτουρισμό.

Σκοπός της συνέλευσης στην λίμνη Κερκίνη, είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη της επικοινωνιακής στρατηγικής για την προβολή αγροκτημάτων, αγροτουριστικών επιχειρήσεων και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων.

Επίσης θα προετοιμάσει το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2020 στα Χανιά με ευρωπαίους εκπροσώπους από το χώρο του αγροτουρισμού.

Την δράση της Αgroxenia θα προβάλουν ανταποκριτές τύπου σε διεθνή και ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.