Τα 5 πιο επιβλητικά ναυάγια της Ελλάδας

838

Σκουριασμένα κουφάρια πλοίων, άλλα ξεβρασμένα στις ακτές κι αλλά στον βυθό, στέκουν αγέρωχα στο χρόνο, και εντυπωσιάζουν επισκέπτες και δύτες!

Πολλά από αυτά έχουν εναρμονιστεί πλήρως με το τοπίο γύρω τους και πλέον μπορούν και αποτελούν σημείο αναφοράς αλλά και δημοφιλές αξιοθέατο του εκάστοτε προορισμού. Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε 5 δημοφιλή ναυάγια τα οποία περιμένουν να τα εξερευνήσετε!

Ναυάγιο «Παναγιώτης», Ζάκυνθος

Αποτελεί το διασημότερο τουριστικό αξιοθέατο της Ζακύνθου με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα συντρίμμια του πλοίου σε συνδυασμό με τα πανύψηλα βράχια και την υπέροχη αμμουδιά της περιοχής, έχουν κάνει το “Ναυάγιο” τον απόλυτο must see προορισμό. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο από τη θάλασσα με μικρά καΐκια από το Λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, ή το Πόρτο Βρώμη, ή κάνοντας τον γύρο του νησιού με καραβάκι. Τα περισσότερα ξεκινάνε από το λιμάνι της Ζακύνθου και από την παραλία του Λαγανά.

Ναυάγιο «Ολυμπία», Αμοργός

Η Καλοταρίτισσα είναι μία από τις ομορφότερες γωνιές της Αμοργού. Το ναυάγιο του πλοίου «Ολύμπια» είναι μισοβυθισμένο εκεί από το 1980 και θα σου προκαλέσει δέος από την πρώτη ματιά που θα του ρίξεις. Τα κύματα που κατατρώνε σιγά σιγά το σκαρί του δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό. Στη σκουριασμένη πλώρη του διακρίνεται ακόμα ανάγλυφο το παλιό του όνομα, αυτό που είχε πριν μετονομαστεί σε «Ολυμπία»: «Inland».

Ναυάγιο Δημήτριος, Γύθειο

Βρίσκεται στην παραλία της Σελινίτσας, στη Λακωνία και σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από το Γύθειο και αποτελεί ένα από τα πλέον επιβλητικά αξιοθέατα. Είναι γνωστό και ως πλοίο φάντασμα καθώς οι ιστορίες και οι μύθοι που το ακολουθούν από τον Δεκέμβριο του 1981 όποτε και βρέθηκε ακινητοποιημένο στην περιοχή είναι πολλές.

Ναυάγιο «Δημήτριος Π.», Γραμβούσα- Κρήτη

Το σκουριασμένο ναυάγιο με φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά έχει γίνει πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της περιοχής το οποίο αποτελεί και έναν ενδιαφέροντα ψαρότοπο για τους ψαροντουφεκάδες, αλλά και αντικείμενο… φωτογράφησης! Η περιοχή προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης με τουριστικά σκάφη που αναχωρούν από την Κίσσαμο.

Ναυάγιο Αγαλίπας, Σκύρος

Μπορεί να μην είναι πολυδιαφημισμένο, όμως τα τελευταία χρόνια ελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες. Βρίσκεται σε μία δύσβατη περιοχή στη Σκύρο. Συγκεκριμένα, δίπλα από την παραλία του Αγίου Πέτρου προς την νότια μεριά βρίσκεται η περιοχή Αγαλίπα με δυο παραλίες. Η πρώτη προς την πλευρά του Αγίου Πέτρου, με ψιλή ωραία άμμο και κρυστάλλινα νερά. Πιο δίπλα βρίσκεται η δεύτερη παραλία με βότσαλα και χοντρή άμμο, όπου βρίσκεται και το ναυαγισμένο πλοίο. Προτιμήστε να πάτε με σκάφος καθώς οδικά θα δυσκολευτείτε να την βρείτε μέσα στους χωματόδρομους.