Συνεχίζονται οι “πράσινες” διακρίσεις του Castelli Hotel στη Ζάκυνθο

75

Μία ακόμη διάκριση έλαβε το Castelli Hotel της Ζακύνθου για την περιβαλλοντική του πολιτική, αυτή τη φορά από τον κορυφαίο ολλανδικό tour operator Corendon.

Η εταιρία βραβεύει κάθε χρόνο τους καλύτερους συνεργάτες της με βάση τις αξιολογήσεις των ταξιδιωτών της την προηγουμενη χρονιά. Το 2022 εισήγαγε για πρώτη φορά την κατηγορία Green Awards στις βραβεύσεις της, χορηγώντας αυτήν τη διάκριση σε μόλις 25 από τα 2.000 ξενοδοχεία, με τα οποία συνεργάζεται, ξεχωρίζοντας το Castelli Hotel ως το μόνο «πράσινο» ξενοδοχείο της Ζακύνθου.

«Είναι μεγάλη τιμή για όλη την ομάδα του Castelli Hotel αυτή η διάκριση,» τόνισαν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου κ. Μαρία Λούγαρη και κ. Αντώνης Νικολουδάκης, παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Είμαστε ευγνώμονες που οι πελάτες μας αναγνώρισαν τις προσπάθειες που κάνουμε στο Castelli για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ζακύνθου. Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση όλων όσων εργαζόμαστε στον τουρισμό να διατηρήσουμε όσα απλόχερα μας χάρισε η φύση και μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, τα οποία όμως απειλούνται από την άναρχη τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών. Η διαφύλαξη του τόπου μας σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες αποτελεί μονόδρομο ώστε να έχει μέλλον ο τουρισμός στη Ζάκυνθο. Με χαρά προσκαλούμε τους συναδέλφους μας σε άλλα ξενοδοχεία να μοιραστούμε μαζί τους τις πρακτικές που εφαρμόζουμε.»

“Πράσινες” διακρίσεις από το 2009

Το Castelli Hotel έχει υιοθετήσει μια φιλοπεριβαλλοντική φιλοσοφία από την ίδρυσή του. Ήδη από το 2009, πιστοποιείται ανελλιπώς με τα «πράσινα» σήματα της Travelife και της Green Key, λαμβάνοντας ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας το Sustainability Award της TUI. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 και 2023 το Castelli Hotel διακρίθηκε επίσης με το διεθνές Quality Award της TUI χάρη στην υψηλή βαθμολογία που έλαβε από τους πελάτες της TUI.

Το Castelli άνοιξε το 1992 ως ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και λειτουργεί πλέον ως adults-only hotel. Βρίσκεται στην ήσυχη και καταπράσινη τοποθεσία Άγιος Σώστης με εύκολη πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα και τις δημοφιλείς παραλίες της Ζακύνθου.