Το Μιλάνο… έτσι όπως το έζησαν τα 2travelgirls!

107

Το Μιλάνο αποτελούσε πάντα δημοφιλή προορισμό… Ανυπομονούμε να επιστρέψει η κανονικότητα για να μπορέσουμε να χαθούμε και πάλι στη μαγεία του. Προς το παρόν μένουμε ασφαλείς και ταξιδεύουμε νοερά με τα 2travelgirls!

Το Μιλάνο θεωρείται το κέντρο της μόδας και της κομψότητας! Όμως δεν είναι ο μόνος λόγος για να το επισκεφθεί κάποιος! Είναι μια εξαιρετική κοντινή επιλογή για ταξιδάκι και προσφέρεται τόσο για ζευγάρια, όσο και για παρέες.

Αν είστε από τους πρωινούς τύπους τότε σίγουρα θα απολαύσετε τον ήλιο να ανατέλλει, καθώς ετοιμάζεστε να περιπλανηθείτε στην πόλη.

Μόλις βγείτε στον δρόμο, απευθείας νιώθετε μια υπέροχη αύρα που σας παρασύρει να εξερευνήσετε μια πόλη με αρκετή ησυχία και υπέροχα μαγαζιά.

Στο Μιλάνο οι δρόμοι δεν έχουν πολλή κίνηση από αυτοκίνητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πολύ καλά οργανωμένα, με το αρκετά καθαρό μετρό να έχει εύκολες διαδρομές.

Κύριο αξιοθέατο είναι ο καθεδρικός ναός του Duomo, ο οποίος προσφέρει μέσα και έξω υπέροχες εικόνες. Έχει διάφορους τρόπους να μπεις και αν βιάζεσαι λόγω έλλειψης χρόνου ο κατάλληλος τρόπος είναι το fast truck εισιτήριο, με το οποίο μπαίνεις πιο γρήγορα με κάποια διαφορά κόστους. Από ψηλά η θέα είναι πανέμορφη τόσο όταν κοιτάτε την πόλη, όσο και όταν κοιτάτε τα υπέροχα αγάλματα. Στο εσωτερικό, εντυπωσιακά είναι τα βιτρό που με τα χρώματά τους σε αφήνουν να τα κοιτάς για ώρα, καθώς και τα αγάλματα.

Μερικά βήματα από το Duomo βρίσκεται η Galleria Vittorio Emanuele II που εκτός της υπέροχης αρχιτεκτονικής, περιλαμβάνει όλα τα μαγαζιά με γνωστές μάρκες.

Επίσης, κοντά στο Duomo βρίσκεται και ένα μαγαζί που το μπαλκόνι του προσφέρει υπέροχη θέα προς τον καθεδρικό, ειδικά το βραδάκι. Αν δεν έχετε πρόβλημα να περιμένετε για λίγη ώρα τότε σίγουρα θα απολαύσετε στο Terazza Aperol το ποτό σας και τη θέα!

Με το μετρό μπορείτε να φτάσετε στο Castello Sforzesco, το οποίο έχει εξαιρετικά σημεία για φωτογραφίες, ενώ στην συνέχεια οδηγεί τον επισκέπτη στο τεράστιο πάρκο Sempione που προσφέρεται για περιπάτους ή ποδηλατάδα. Στο τέλος του πάρκου υπάρχει η αψίδα της ειρήνης, Arco della Pace.

Φυσικά, η ιταλική κουζίνα είναι κάτι που δεν μπορείτε να μην δοκιμάσετε. Η λίστα με τα φαγητά και τα γλυκά σαφώς περιλαμβάνει την πίτσα, τα φρέσκα ζυμαρικά, το παγωτό και φυσικά τον καφέ. Όμως υπάρχουν κι άλλα που μπορείτε να δοκιμάσετε όπως panzeroti με τυρί και άλλες αλμυρές γεύσεις ή με γλυκιά.

 

Για όποιο λόγο και αν σας βγάλει ο δρόμος σας στο Μιλάνο, υπάρχουν τόσα που μπορείτε να επισκεφθείτε, που σίγουρα η μια φορά δεν θα σας είναι αρκετή!

 

Written by: @2travelgirls_19