Νορβηγία: Αυτό το ξενοδοχείο στον αρκτικό κύκλο θα προσφέρει θέα στο βόρειο σέλας

55

Η πολυτέλεια συναντά την περιπέτεια σ’ ένα ονειρεμένο ξενοδοχείο στη βόρεια Νορβηγία που θα προσφέρει στους επισκέπτες του μαγευτική θέα στο βόρειο σέλας, χτισμένο καθώς είναι στη βάση του παγετώνα Svartisen ακριβώς πάνω στον Αρκτικό Κύκλο, περίπου 1.300 χλμ. βόρεια του Όσλο.

Το φουτουριστικό ξενοδοχείο Svart, που θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2022, θα διαθέτει 99 δωμάτια, τέσσερα εστιατόρια, ένα σπα συνολικού εμβαδού χιλίων τ.μ, ενώ θα προσφέρει στους επισκέπτες του μια ποικιλία δραστηριοτήτων, από αναρρίχηση σε παγωμένες βουνοπλαγιές και καγιάκ μέχρι γιόγκα κάτω από τον ήλιο του αρκτικού μεσονυκτίου.

Αλλά πέραν όλων τούτων το εν λόγω ξενοδοχείο, που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες του Snohetta – οι ίδιοι που υπέγραψαν το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Νορβηγίας -, έχει και οικολογικά διαπιστευτήρια, αφού φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο στον κόσμο που θα παράγει περισσότερη ενέργεια απ’ όση θα χρησιμοποιεί μέσα στην πρώτη πενταετία από τα εγκαίνιά του.

Τα πάντα στο ξενοδοχείο Svart έχουν σχεδιαστεί για να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον περιβάλλοντα χώρο, από ένα ξύλινο ικρίωμα, που θα το κρατά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, για να μην ενοχλεί την ενάλια ζωή, μέχρι μια οικολογική φάρμα, κέντρο «πράσινης» εκπαίδευσης, ηλιακά πάνελ στην οροφή και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά οικοδομής.

Η γυάλινη πρόσοψη του κυκλικού σχήματος ξενοδοχείου θα επιτρέπει στους επισκέπτες του να απολαμβάνουν τη θέα του γύρω τοπίου ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Το βόρειο σέλας θα είναι ορατό όχι μόνον από τα δωμάτια, αλλά και από τα εστιατόρια και τα μπαρ του, συμπληρώνοντας το μαγευτικό σκηνικό.

Μια ξύλινη προβλήτα θα επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τον περίπατό τους τα καλοκαίρια. Κι αν όλα αυτά σας ενθουσίασαν, μη βιάζεστε για κρατήσεις, αφού το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει σε τρία χρόνια…

Πηγή: iefimerida.gr