Διαμονή στο πραγματικό σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα… μέσω Airbnb!

433

Μια μοναδική εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να ζήσει ένα τυχερό ζευγάρι, καθώς η Airbnb του προσφέρει τη δυνατότητα να μείνει στο «σπίτι της Ιουλιέτας» στη Βερόνα.

Το ζευγάρι μάλιστα, θα κοιμηθεί και στο κρεβάτι που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», που γυρίστηκε το 1968, με πρωταγωνιστές τους Leonard Whiting και Olivia Hussey.

Η Airbnb προχωρά σε αυτή την κίνηση με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Έτσι, το ερωτευμένο ζευγάρι που θα κερδίσει τον διαγωνισμό, θα ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να περάσει τη νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου, στο ρομαντικό αυτό σπίτι που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι θα διανυκτερεύσει στο «Σπίτι της Ιουλιέτας» στη Βερόνα (Casa di Giulietta). Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο με ένα πανέμορφο μπαλκόνι που έχει αρκετές ομοιότητες με την περιγραφή του σπιτιού της Ιουλιέτας, από το διάσημο έργο του Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ο Σαίξπηρ, δεν διευκρίνισε ποτέ τον ακριβή τόπο στον οποίο βρισκόταν το σπίτι της Ιουλιέτας. Ωστόσο, το κτίριο έχει μια σύνδεση με τις οικογένειες Cappelletti και Montecchi, τα ονόματα των οποίων είναι εντυπωσιακά όμοια με αυτά του έργου, Montagues και Capulet (Μοντέγοι και Καπουλέτοι).

Το κτίριο ανήκε στην οικογένεια Dal Cappello (ή αλλιώς ‘Cappelletti’), ενώ κατά τη διάρκεια των αιώνων πέρασε από διάφορα χέρια. Με το πέρασμα του χρόνου, μεγάλωσε η πεποίθηση ότι εκεί γεννήθηκε η Τζουλιέτα Καπουλέτι και το 1907 ο Δήμος της Βερόνας αποφάσισε να αγοράσει ένα τμήμα του συγκροτήματος.

Το κρεβάτι στο σπίτι της Ιουλιέτας

Το σπίτι της Ιουλιέτας λειτουργεί ως μουσείο από τη δεκαετία του 1930, αλλά η Airbnb, σε συνεργασία με έναν Ιταλό αρχιτέκτονα και με τον Δήμο της Βερόνα, το έχει μεταμορφώσει σε μία σύγχρονη πολυτελή «φωλιά» αγάπης.

Το κρεβάτι της Ιουλιέτας (Letto di Giulietta), δεν χρειάστηκε να μετακινηθεί, καθώς είναι ένα από τα εκθέματα του μουσείου. Το ζευγάρι που θα κερδίσει, θα το περιμένει ένας μπάτλερ, ενώ οι ερωτευμένοι θα απολαύσουν ένα δείπνο υπό το φως των κεριών, το οποίο θα έχει ετοιμάσει ο βραβευμένος με δυο αστέρια Michelin, Giancarlo Perbellini, σε μια λαμπερή τραπεζαρία γεμάτη κρυστάλλους, κεριά και λουλούδια.

Πώς μπορείτε να κερδίσετε τη ρομαντική διαμονή στο «Σπίτι της Ιουλιέτας»

Εκτός από αυτό, οι νικητές θα απολαύσουν μια βόλτα στη Βερόνα «εμπνευσμένη από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα», ενώ θα μπορέσουν να διαβάσουν και να απαντήσουν στα ερωτικά γράμματα της Ιουλιέτας.

Χιλιάδες γράμματα που απευθύνονται στην Ιουλιέτα, φτάνουν κάθε χρόνο στο Casa di Giulietta από κόσμο που θρηνεί για τη χαμένη αυτή αγάπη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι επιστολές αυτές, δεν μένουν αναπάντητες, καθώς μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με το όνομα Juliet’s Club, που αποτελείται από εθελοντές, γνωστοί ως γραμματείς της Ιουλιέτας, γράφουν ξεχωριστές απαντήσεις στον καθένα.

Για να μείνουν σε αυτό το πανέμορφο σπίτι λοιπόν, οι υποψήφιοι πρέπει να γράψουν ένα από αυτά τα γράμματα στην Ιουλιέτα, και να μοιραστούν τη δική τους οδυνηρή ερωτική ιστορία, εξηγώντας γιατί αυτός/ή και ο/η σύντροφός τους θα ήταν οι τέλειοι επισκέπτες.

Ο δήμαρχος του δήμου της Βερόνας, Federico Sboarina, δήλωσε: «Το σπίτι της Ιουλιέτας είναι το σημαντικότερο μουσείο στην πόλη της Βερόνας, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Η συνεργασία με την Airbnb φέρνει στη ζωή τη γνωστή Σαιξπηρική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας με τρόπο που ποτέ δεν ξαναέγινε».

Πηγή: iefimerida.gr