Αυτές είναι οι πιο παράξενες παραλίες του κόσμου

355

Άλλες ροζ και άλλες μαύρες. Κάποιες μικρές και κρυμμένες κι άλλες με τεράστιες εκτάσεις. Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις πιο ασυνήθιστες παραλίες του κόσμου.

Η παραλία με την πράσινη άμμο – Χαβάη, ΗΠΑ

Η (γνωστή και ως παραλία Μαχάνα) παραλία Παπακολέα βρίσκεται κοντά στο νότιο άκρο της περιοχής Κάου του Μεγάλου Νησιού. Είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια και θα χρειαστεί να σκαρφαλώσετε λίγο από το ηφαιστειακό στεφάνι που την περιβάλλει.

Το μοναδικό πράσινο χρώμα της ασυνήθιστης αυτής παραλίας οφείλεται στην ύπαρξη κρυστάλλων ολιβίνης, ενός υλικού από πυριτικό άλας πλούσιου σε σίδηρο και μαγνήσιο που περιέχει η λάβα της Χαβάης. Η ολιβίνη ονομάζεται και “Διαμάντι της Χαβάης”.

Η παραλία που τραγουδάει – Μασαχουσέτη, ΗΠΑ

Περίπου 1,5 χλμ. από την πόλη Μάντσεστερ-μπάι-δε- Σι της Κομητείας του Έσεξ υπάρχει μια ασυνήθιστη παραλία που παράγει ένα μοναδικό “τριζάτο” ήχο καθώς περπατάς. Η πόλη βρίσκεται μόλις 54 χλμ. από τη Βοστώνη.

Παρόλο που δεν έχει ανακαλυφθεί ο λόγος που παράγεται αυτός ο συγκεκριμένος ήχος, πιστεύεται ότι συμβαίνει καθώς ο κάθε κόκκος άμμου τρίβεται με τον άλλον που βρίσκεται από κάτω του. Η άμμος που βρίσκεται ψηλότερα και είναι πιο στεγνή παράγει εντονότερα τη μελωδία αυτή.

Η παραλία με την πορτοκαλί άμμο – Μάλτα

Η ασυνήθιστη παραλία του Όρμου Ράμλα, που βρίσκεται στο νησί Γκόζο, είναι διάσημη για την πορτοκαλί άμμο της καθώς και για το γεγονός ότι μπορεί να ανακαλύψεις αντικείμενα της Ρωμαϊκής εποχής θαμμένα εκεί. Βρίσκεται κοντά σε μια εύφορη πεδιάδα και είναι προσβάσιμη τόσο με τα πόδια όσο και με λεωφορείο.

Το όνομα της παραλίας στα Μαλτέζικα είναι Ιρ-Ραμλα Ι Χαμρα, που σημαίνει “κόκκινη αμμώδης παραλία”. Η άμμος έχει ένα έντονο χρώμα της σκουριάς λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε σίδηρο. Η αντίθεση που κάνει η πορτοκαλί άμμος, οι πράσινοι λόφοι και τα γαλάζια νερά δημιουργεί ένα θαυμάσιο χρωματικό συνδυασμό.

Η παραλία με τα όστρακα – Αυστραλία

Η ασυνήθιστη αυτή παραλία βρίσκεται στην περιοχή του Κόλπου Σαρκ στη δυτική Αυστραλία και αποτελείται από ένα στρώμα βάθους 7-10 μέτρων από όστακα που καλύπτουν μια ακτή μήκους 110 χλμ. Ο Κόλπος Σαρκ αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι, τα κυδώνια κατάφεραν να επιβιώσουν καθώς οι θηρευτές τους δεν μπορούν να επιβιώσουν σε τόσο σκληρό περιβάλλον. Τα όστρακα μετά από πολλούς αιώνες δημιούργησαν ένα είδος ασβεστόλιθου που ονομάζεται κοκίνα (Coquina).

Η παραλία με την καφέ άμμο – Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σαν Φρανσίσκο. Η ασυνήθιστη παραλία Ρόκαγουεϊ έχει ένα πολύ σπάνιο σοκολατένιο χρώμα άμμου. Είναι δημοφιλής στους ντόπιους και στους τουρίστες τόσο για τη φυσική της ομορφιά όσο και για τα διάφορα εστιατόρια και τα μαγαζιά που βρίσκονται εκεί. Το ασυνήθιστο καφέ χρώμα της άμμου οφείλεται στο διαβρωμένο ασβεστόλιθο που έχει χρώμα γκρι-μπλε ο οποίος αναμιγνύεται με τον ηφαιστειακό νεφρίτη από τους λόφους που περιβάλλουν την παραλία.

Η παραλία με τη σήραγγα – Νέα Ζηλανδία

Βρίσκεται νότια του προαστίου Σεν Κλερ του Ντουντίν και είναι γνωστή για τα λαξευμένα βράχια και τις σπηλιές που δημιούργησαν οι καιρικές συνθήκες και ο Ειρηνικός Ωκεανός στο βάθος. Η ασυνήθιστη αυτή παραλία πήρε το όνομά της από ένα πέρασμα που λαξεύτηκε με το χέρι το 1870 για να δημιουργήσει πέρασμα προς μια απομονωμένη και προστατευμένη παραλία που βρίσκεται στη βάση των γκρεμών.

Η παραλία με τα γυαλιά – Χαβάη, ΗΠΑ

Άλλη μια ασυνήθιστη παραλία είναι η Καουάι, που είναι γεμάτη από εκατομμύρια μικροσκοπικά γυάλινα βότσαλα που δημιουργήθηκαν από τα διάφορα γυάλινα αντικείμενα που ξεβράζονταν εκεί. Τα καφέ, μπλε, πράσινα και διαφανή αυτά βοτσαλάκια από γυαλί δημιουργήθηκαν από παλιά μπουκάλια, παράθυρα και άλλα γυάλινα αντικείμενα τα οποία σμιλεύτηκαν από το νερό της θάλασσας και άλλες φυσικές δυνάμεις. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από σπασμένα μπουκάλια και τζάμια αυτοκινήτων που έρχονταν από την ακτογραμμή στο δυτικό άκρο του Κάουαϊ.

Η παραλία της κόκκινης άμμου – Χαβάη, ΗΠΑ

Βρίσκεται στον Κόλπο Καιχαλούλου στο Μάουι και προστατεύεται κατά ένα μέρος από έναν υπεράκτιο ύφαλο. Για να φτάσεις στην παραλία χρειάζεται να σκαρφαλώσεις στα βράχια. Ο ηφαιστειακός κώνος που βρίσκεται στο πίσω μέρος της παραλίας είναι πλούσιος σε σίδηρο και καθώς η θάλασσα χτυπά στην επιφάνειά του εμπλουτίζει την παραλία με το χαρακτηριστικό αυτό κόκκινο χρώμα.

Η κρυμμένη παραλία – Μεξικό

Η πανέμορφη όσο και ασυνήθιστη αυτή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και την άμμο στα νησιά Μαριέτα δημιουργήθηκε κατά το 1900 όταν η κυβέρνηση του Μεξικού άνοιξε μια πελώρια τρύπα στο βράχο για στρατιωτικούς λόγους. Το επίσημο όνομα της παραλίας είναι Playa De Amor (η παραλία της αγάπης) και είναι μια πολύ ρομαντική παραλία. Η πρόσβαση στην κρυμμένη παραλία που φαίνεται μέσα από μια πελώρια τρύπα στην επιφάνεια του εδάφους του καταπράσινου νησιού γίνεται μέσα από μια μακριά σήραγγα με νερό που συνδέει την παραλία με τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η μενεξεδί παραλία – Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Η παραλία Πφέιφερ βρίσκεται στο Μπιγκ Σουρ και είναι δημοφιλής τουριστικός προοροσμός λόγω των ακτών που έχουν μενεξεδί χρώμα. Τα βότσαλα σε απόχρωση αμέθυστου και η άμμος που βρίσκεται παντού στην παραλία δίνουν την αίσθηση μωσαϊκού. Ο γρανάτης που περιέχει μαγνήσιο και βρίσκεται στους πίσω λόφους της παραλίας διαβρώνεται από τις δυνάμεις της φύσης και χαρίζει το μοναδικό αυτό χρώμα στην παραλία το οποίο είναι πιο έντονο μετά από καταιγίδες.

Η παραλία του ουράνιου τόξου – Αυστραλία

Η παραλία του ουράνιου τόξου, υπήρξε στο παρελθόν σημείο εξόρυξης άμμου. Βρίσκεται στο Κουινσλάντ και έχει πάρει το όνομά της από τους αμμόλοφους που έχουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Οι θρύλοι των ιθαγενών κατοίκων λένε ότι οι αμμόλοφοι πήραν χρώμα όταν ένα πνεύμα που το εκπροσωπούσε το ουράνιο τόξο πάλεψε με ένα φθονερό μέλος της φυλής. Στην περιοχή θα βρείτε άμμο με 72 διαφορετικά χρώματα που οφείλονται σε ορυκτά όπως το ρουτίλιο, ο ιλμενίτης, ο ζιρκονίτης και ο μοναζίτης.

Η παραλία της ροζ άμμου – Μπαχάμες

Οι ασυνήθιστες παραλίες του νησιού Χάρμπουρ με τη ροζ άμμο είναι πάντα γεμάτες τουρίστες. Το νησί το οποίο είναι γνωστό στους ντόπιους με το όνομα Μπρίλαντ, έχει κτίρια αγγλικού αποικιακού ρυθμού και σοκάκια γεμάτα λουλούδια. Το ροζ χρώμα της άμμου προέρχεται από μικροσκοπικά κοχύλια τα οποία λέγονται foraminifera, και ζουν στους ύφαλους της παραλίας. Ξεβράζονται συνέχεια στην παραλία από τα κύματα όπου και αποσυντίθενται και τα μικροσκοπικά τους όστρακα χαρίζουν στην άμμο το σπάνιο αυτό ροζ χρώμα.

Η λευκή παραλία – Αυστραλία

Βρίσκεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό που λέγεται Χάιμς Μπιτς και περιβάλλεται από τρεις παραλίες με ολόλευκη άμμο. Το Χάιμς Μπιτς έχει στα βόρεια το Εθνικό Πάρκο του Όρμου Τζέρβις, το Εθνικό Πάρκο Μπουντερί και τους Βοτανικούς Κήπους στα νότια. Το Χάιμς Μπιτς αναφέρεται στο Βιβλίο Γκίνες στις παραλίες με την λευκότερη άμμο στον κόσμο. Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε οδικώς μετά από 3 ώρες από την Καμπέρα.

Η μαύρη παραλία – Χαβάη, ΗΠΑ

Η παραλία Πουναλούου στο Μεγάλο Νησί έχει ασυνήθιστα μαύρη άμμο η οποία δημιουργήθηκε όταν η λάβα που κυλούσε προς τον ωκεανό κρύωσε απότομα καθώς ήρθε σε επαφή με το κρύο νερό. Το μάγμα που κρύωσε περιείχε βασάλτη ο οποίος κατακάθισε με τους αιώνες καθώς το χτυπούσαν τα κύματα δημιουργώντας μια παραλία με μαύρη άμμο. Στην παραλία κατοικούν πράσινες χελώνες και κεραμωτές.

Βιοφωταύγης παραλία – Μαλδίβες

Θυμίζει παραμύθι ή ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η βιοφωταυγής παραλία αποτελείται από εκατομμύρια πλαγκτόν που δημιουργούν ένα σπάνιο φαινόμενο που φωσφορίζει. Οι μικροσκοπικοί αυτοί οργανισμοί παράγουν φως με ένα χημικό που ονομάζεται λουσιφερίνη για να διώχνουν τους θηρευτές. Η καλύτερη εποχή για να απολαύσετε το θέαμα είναι στα μέσα του καλοκαιριού αλλά μπορεί και να εμφανιστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Η έρημος που γίνεται παραλία – Βραζιλία

Στο Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses στο Maranhão σχηματίζονται μια σειρά από λίμνες με σπάνιο τιρκουάζ χρώμα μετά από έντονες βροχοπτώσεις στους λόφους της ερήμου στις αρχές κάθε χρονιάς. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το νερό ο επισκέπτης μπορεί να δει μυριάδες ψάρια να κολυμπούν λόγω της προσαρμογής από τις περιόδους ξηρασίας στις περιόδους με ‘έντονες βροχοπτώσεις και αντίστροφα στην όαση της ερήμου.

Η λίμνη των παγετώνων με τη μαύρη παραλία – Ισλανδία

Η μαύρη αμμώδης παραλία που βρίσκεται στη Λίμνη Jökulsárlón με τα μεγάλα κομμάτια πάγου αποτελεί ένα συγκλονιστικό θέαμα. Η βαθύτερη πλέον λίμνη της Ισλανδίας θεωρείται ως ένα από τα φυσικά θαύματα της χώρας. Τα μπλε κομμάτια πάγου που φωσφορίζουν αποτελούν τμήματα παγετώνων και η μαύρη άμμος δημιουργήθηκε από τη θραύση προϊστορικού ηφαιστειακού βράχου. Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί εδώ όπως οι “A View to a Kill,” “Die Another Day,” “Lara Croft: Tomb Raider,” και “Batman Begins”.

Πηγή: msn