Αυτό είναι το μακρύτερο τρένο στον κόσμο έχει μήκος δύο χιλιομέτρων!

42

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για διάφορα ρεκόρ, ωστόσο οι Ελβετοί πήγαν τη λέξη ρεκόρ σε άλλο επίπεδο, δημιουργώντας το μεγαλύτερο τρένο στον κόσμο, συνολικού μήκους δύο χιλιομέτρων.

Οι Ελβετοί γιορτάζουν την 175η επέτειο από την κατασκευή του πρώτου σιδηρόδρομου στη χώρα, οπότε οι σιδηροδρομικές εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα τρένο που πραγματικά κόβει την ανάσα.

Το τρένο αποτελείται από 100 βαγόνια, συνολικού βάρους 2,990 τόνων, ενώ το μήκος του αγγίζει τα δύο χιλιόμετρα και όπως θα δείτε και στις εικόνες το θέαμα είναι μοναδικό.

Η πρώτη βόλτα πραγματοποιήθηκε σε ένα πανέμορφο σημείο της ανατολικής Ελβετίας, στην θεαματική γραμμή «Albula», η οποία κατασκευάστηκε πριν από 118 χρόνια (1904) και αποτελείται από 55 γέφυρες και 39 σήραγγες, ενώ έχει συνολικό μήκος 62 χιλιόμετρα.

Αποτελούμενο από 25 ηλεκτρικά τρένα «Capricorn», το τρένο μήκους 1.906 μέτρων που έσπασε το ρεκόρ, καθώς χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να καλύψει περίπου 25 χιλιόμετρα (15 μίλια) στη θεαματική γραμμή Albula.

Για την ιστορία, πριν τη κατασκευή της γραμμής «Albula», το σημείο ήταν σκέτη κόλαση, καθώς για να το διασχίσει κάποιος χρειαζόταν να κάνει ένα επικίνδυνο ταξίδι 14 ωρών σε ανώμαλα μονοπάτια με άμαξες ή έλκηθρα.