Με αυτό το τρένο ταξιδεύεις και νιώθεις σαν το σπίτι σου!

50

Είναι γνωστό ότι τα τρένα στην Ιαπωνία έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα την ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτό το επιβεβαιώνει και το ολοκαίνουριο Seibu 001, σε σχέδια της βραβευμένης με Pritzker αρχιτέκτονα Kazuyo Sejima. 

Το εν λόγω τρένο ξεκίνησε τα δρομολόγια στο Τόκιο τον περασμένο Μάρτιο και ξεχωρίζει για το εξωτερικό νίκελ χρώμα του αλλά και τη χαρακτηριστικά καμπυλωτή «μύτη» του.

Σκοπός της δημιουργίας του τρένου, όπως εξηγεί η αρχιτέκτονας, ήταν η κατασκευή ενός έργου που δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά, καθώς και ενός μεταφορικού μέσου που θα δίνει την εντύπωση στους επιβάτες ότι βρίσκονται στο σαλόνι του σπιτιού τους, προκειμένου να τους προσφέρει μια χαλαρή και απολαυστική ταξιδιωτική εμπειρία.

Βαγόνια με λευκούς τοίχους, καθίσματα σε ζεστό κίτρινο χρώμα με ρυθμιζόμενο στήριγμα κεφαλής και ατομικό τραπεζάκι, απαλός φωτισμός που προσαρμόζεται κατά την διάρκεια της ημέρας και καμπύλες γραμμές που δημιουργούν μια πιο χαλαρή διάθεση στα χαρακτηριστικά το τρένου που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του.

Φωτογραφίες: Kazuyo Sejima & Assciates/ Seibu Railway