“Ψήφος” εμπιστοσύνης στην Αθήνα από τη μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων παγκοσμίως

20

«Ψήφο» εμπιστοσύνης στην Αθήνα δίνει φέτος ο όμιλος Kenes Group, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων παγκοσμίως.

Η ελληνική πρωτεύουσα επιλέχθηκε να φιλοξενήσει την ετήσια συνάντηση των διευθυντικών στελεχών του ομίλου, από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου, με την υποστήριξη της ΕΑΤΑ και του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, στις 23 Ιανουαρίου υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Ori Lahav, Πρόεδρο του Kenes Group, με τον οποίο συζήτησε για τη σημασία της θέσης της Αθήνας ως κορυφαίου προορισμού για επαγγελματικό τουρισμό. Όπως ανέφερε ο κ. Δούκας, η Αθήνα επενδύει στον τομέα του επαγγελματικού τουρισμού, προσελκύοντας μεγάλα διεθνή συνέδρια, που θα ενισχύσουν την οικονομία και το πνευματικό κεφάλαιο της πόλης με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Αθήνα βρίσκεται σήμερα στην 8η θέση ανάμεσα στους πιο ελκυστικούς προορισμούς του κόσμου για events και συναντήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (ICCA). Το 2022 φιλοξένησε συνολικά 109 διεθνή συνέδρια, στα οποία συμμετείχαν 40.000 επισκέπτες, αφήνοντας στην πόλη έσοδα ύψους 87 εκατ. ευρώ.

 

πηγή: tornosnews