5 εναλλακτικοί χειμερινοί προορισμοί για όσους βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια

1.026

Ανεξάντλητες οι ομορφιές της Ελλάδας και γεμάτη εκπλήξεις! Ορεινή Αρκαδία, Αράχωβα, Πήλιο κ.α ξεχωρίζουν και κάθε χειμώνα θεωρούνται must προορισμοί. Για αυτό τον χειμώνα βρήκαμε 5 εναλλακτικές ιδέες για όσους αγαπούν το διαφορετικό…

Κόνιτσα

Στα 600 μέτρα υψόμετρο, 64 χιλιόμετρα βόρεια των Ιωαννίνων, η Κόνιτσα γεμάτη αιωνόβια πλατάνια και πλούσια βλάστηση σας υποδέχεται γεμάτη ομορφιές. Σας ξεναγεί στα διάσημα γεφύρια της, στο σπίτι της Χάμκως, της μάνας του Αλή πασά, στο σπίτι του Αγίου Παϊσίου αλλά και στη μονή Στομίου με την εξαιρετική θέα στη χαράδρα του Αώου.

Στολίδι της περιοχής είναι το Γεφύρι της Κόνιτσας, το ψηλότερο μονότοτοξο γεφύρι των Βαλκανίων.

Η κωμόπολη της Κόνιτσας ενδείκνυται για απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου. Τον χειμώνα για χαλαρωτικές στιγμές δίπλα στο τζάκι, βόλτες στα όμορφα μέρη της περιοχής, πεζοπορίες και ράφτινγκ. Δείτε περισσότερα εδώ.

Πέτρινο Γεφύρι στην Κόνιτσα

Βουργαρέλι Άρτας

Στις παρυφές των Τζουμέρκων σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων, ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά, βρίσκεται το Βουργαρέλι. Διαθέτει γραφικότητα, παράδοση και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει και τουριστική ανάπτυξη. Θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες με καλό ελληνικό φαγητό, αλλά και ξενώνες που προσφέρουν γνήσια ηπειρώτικη φιλοξενία.

Μη ξεχάσετε να πιείτε νερό από τις ξακουστές βρύσες του χωριού, την Κρυστάλω και την Αρχόντω, να επισκεφθείτε στο ιστορικό μοναστήρι του  Αγ. Γεωργίου και την Κόκκινη εκκλησία η Παναγία Βελλάς. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Η ξακουστή βρύση στο Βουργαρέλι

Καρυά Λευκάδας

Κι αν νομίζετε ότι τα νησιά δεν είναι για τον χειμώνα ίσως και να κάνετε λάθος κι η Λευκάδα έχει την απόδειξη για αυτό.

Το νησί παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και στην ενδοχώρα του, όπου βρίσκονται τα γραφικά ορεινά χωριά της. Στην Καρυά, παραδοσιακό κεφαλοχώρι, χτισμένο σε κατάφυτη περιοχή (υψόμετρο 500), η γραφική πλατεία με τα πλατάνια και τα καφέ – εστιατόρια συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κίνηση. Το χωριό φημίζεται για τις επιδόσεις των κατοίκων του στην υφαντική και την κεντητική (ονομαστά είναι τα «καρσάνικα» κεντήματα).

Η Καρυά χιονισμένη

Νεράιδα Καρδίτσας

Κτισμένη σε υψόμετρο 700 μέτρων στις πλαγιές των Αγράφων, αποτελεί έναν από τους ορεινούς οικισμούς της Θεσσαλίας.

Σε μια κατάφυτη πλαγιά του βουνού της Μάρτσας, απέναντι από τον απόκρημνο πέτρινο όγκο του «Στεφανιού» και στα πόδια του η μαγεία των νερών του Μέγδοβα, η Νεράιδα συνθέτει ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, στενά συνδεδεμένο με θρύλους, παραδόσεις και ιστορικές μνήμες.

Στη Νεράϊδα αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου με το εξαιρετικής τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο του 18ου αιώνα, καθώς και την Ι.Μ. Γεννήσεως της Θεοτόκου (4 χλμ. ΝΔ της Νεράϊδας), ένα θρησκευτικό μνημείο του 16ου αιώνα, από το οποίο σώζεται μόνο το Καθολικό.

Ποταμός Μέγδοβας

Καπετανιανά Ηρακλείου

Στις νότιες πλαγιές των Αστερούσιων ορέων, σε υψόμετρο 750μ και 71χλμ από την πόλη του Ηρακλείου, τα Καπετανιανά, το μοναχικό χωριό, συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία το βαθύ μπλε του Λιβυκού Πελάγους με τα ζωηρά χρώματα των κοιλάδων και των άγριων φαραγγιών.

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά τα σπάνια είδη αρπακτικών πουλιών που ζουν στην περιοχή. Μάλιστα, στα ανατολικά της κορυφής του Κόφινα λειτουργεί οργανομένη ταΐστρα και παρατηρητήριο των σπάνιων αυτών πουλιών.

Τα Καπετανιανά αποτελούν εξαιρετικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας, της αναρρίχησης και του mountain bike.

Τα Καπετανιανά από ψηλά