Μονοήμερη εκδρομή και ατελείωτες βουτιές στα εξωτικά νερά της Απονήσου (video)

89

Στα νοτιοδυτικά του Αγκιστρίου, υπάρχει μια ξεχωριστή τοποθεσία που το μπλε της θάλασσας ανταμώνει με το πράσινο των δέντρων τόσο ταιριαστά, που θαρρείς και βρίσκεσαι σε μέρη μακρινά και εξωτικά.

Πρόκειται γα έναν μικρό επίγειο παράδεισο με μοναδικό οίκημα μια ταβερνούλα για όλα τα γούστα, πεύκα, ομπρέλες και βέβαια θάλασσα.

Το μικρό ιδιόκτητο νησάκι της Απονήσου, το οποίο μάλιστα παραμένει ανοιχτό για τους επισκέπτες από της αρχές του καλοκαιριού μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου, δημιουργεί έναν εξωτικό καταγάλανο όρμο γεμάτο υποσχέσεις.

Απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας και υπάρχουν προγραμματισμένα δρομολόγια με τοπικό λεωφορείο καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για όλους αυτούς που θέλουν να την επισκεφτούν. Μάλιστα, στο πίσω μέρος της Απονήσου, η μικρή λιμνοθάλασσα ανάμεσα στα πεύκα ολοκληρώνει το τέλειο σκηνικό.

Η παραλία της έχει έκταση μόλις 150 μέτρα και όλη της η ακτή καταλαμβάνεται από ολόλευκα επίπεδα βράχια. Τα μαγικά χρώματα της θάλασσας είναι ένας από τους λόγους που έχει γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό.

Ένας δεύτερος λόγος είναι το μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει αυτή η κατάφυτη περιοχή, όπως άλλωστε ολόκληρη η δυτική πλευρά του Αγκιστρίου με τις βυθισμένες αρχαιότητες λίγο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τον μικρό όρμο της Απονήσου χρησιμοποιούν ως αγκυροβόλιο μικρά και μεγάλα σκάφη, μαγεμένα και αυτά από την ηρεμία του τόπου και τα εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά του…

“Ταξίδεψτε” για λίγο μέσα από τα υπέροχα πλάνα του Travel Inspiration: