Μαδρίτη: Συναγερμός με αεροπλάνο της Air Canada – Αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας τεχνικού προβλήματος

31

Αεροσκάφος Boeing 767 της Air Canada με 128 επιβάτες επέστρεψε στο αεροδρόμιο Αδόλφο Σουάρεζ της Μαδρίτης για επείγουσα προσγείωση το βράδυ της Δευτέρας, μετά από σοβαρό «τεχνικό πρόβλημα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροπλάνου έπεσε και μπήκε σε έναν από τους κινητήρες του.   Ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου και ζήτησε να του διαθέσουν διάδρομο για να κάνει αναγκαστική προσγείωση, κάνοντας λόγο για τεχνικό πρόβλημα, σύμφωνα με την AENA, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου. Το Boeing κάνει κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο, προκειμένου να καταναλώσει καύσιμα.

Μετά από ώρες το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια. Στο αεροδρόμιο είχαν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα με την πυροσβεστική να βρίσκεται κοντά στον διάδρομο προσγείωσης για παν ενδεχόμενο.

Η El Mundo έδωσε στη δημοσιότητα το μήνυμα του πιλότου προς τους επιβάτες στους οποίους συνέστησε «ψυχραιμία και υπομονή», ενημερώνοντάς τους ότι «υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τους έναν από τους τροχούς του αεροπλάνου».

Βίντεο από το αεροπλάνο της Canadian Airlines

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο με το τι γινόταν στο εσωτερικό του αεροπλάνου.