Τουρίστες πλήρωσαν 10.840 ευρώ σε Airbnb για κατάλυμα που δεν υπήρχε

26

Ακούγεται απίστευτο και όμως συνέβη: Βρετανοί τουρίστες πλήρωσαν 10.840 ευρώ για ένα κατάλυμα στην Ίμπιζα που στις φωτογραφίες έμοιαζε παραδεισένιο αλλά προς μεγάλη τους απογοήτευση ανακάλυψαν τελικά ότι δεν υπήρχε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το cnn.com, το ζευγάρι των Βρετανών, Ian και Denise Feltham, έκαναν κράτηση για δύο εβδομάδες, μέσω Airbnb, σε έναν χώρο που περιελάμβανε ιδιωτικό ασανσέρ, υδρομασάζ, βεράντα από μάρμαρο, ενώ ήταν και φιλικό προς κατοικίδια. Μάλιστα, από τις φωτογραφίες που είδαν στη δημοφιλή πλατφόρμα ενοικίασης, ενθουσιάστηκαν γι’ αυτό και αποφάσισαν να δώσουν το υψηλό ποσό των 10.840 ευρώ.

Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι, ο Ian αποφάσισε να επικοινωνήσει με την εταιρεία, καθώς το πακέτο που είχαν κλείσει του φαινόταν υπερβολικό και ήθελε να βεβαιωθεί για την κράτησή του.

Ο ίδιος κατήγγειλε αργότερα ότι τον παρέπεμπαν από τον έναν εκπρόσωπο στον άλλο χωρίς να του παρέχουν ουσιαστική εξυπηρέτηση, με αποτέλεσμα το το ζευγάρι να ταξιδέψει στην Ίμπιζα, να πάει στο ξενοδοχείο όπου υποτίθετο ότι είχε κλείσει το δωμάτιο για να ανακαλύψει τελικά ότι ήταν μια μεγάλη απάτη.

Στην πραγματικότητα, η σελίδα του καταλύματος στο Airbnb ήταν ψεύτικη και οι φωτογραφίες που υπήρχαν στον λογαριασμό ήταν από άλλα δωμάτια που νοικιάζονταν στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η Airbnb, με δήλωσή της στη βρετανική «Sun», ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες και τόνισε πως θα τους αποζημιώσει πλήρως, ενώ σημείωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Πηγή: Έθνος