6 μη δημοφιλή μέρη που θα γίνουν οι επόμενοι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί

215

Η Πατρίσια Σουλτς έχει γράψει το bestseller «1000 μέρη που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις», έναν πολύ γνωστό ταξιδιωτικό οδηγό.

Μιλώντας στο Insider αποκάλυψε έξι μη δημοφιλείς προορισμούς που τα επόμενα χρόνια θα γίνουν κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί.

Αξίζει λοιπόν κανείς να τους επισκεφθεί πριν καταστραφούν από τον μαζικό τουρισμό.

Η Γροιλανδία είναι η επόμενη Ισλανδία 

«Μοιάζει πολύ με την Ισλανδία, είναι πολύ βόρεια αλλά λιγότερο ανεπτυγμένη», λέει και προβλέπει ότι θα γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός τώρα που γίνεται πιο προσβάσιμος.

Rodebay στην Γροιλανδία

 

Βολιβία αντί για Περού

Σύμφωνα με τη Σουλτς, το Περού έχει δεχτεί μεγάλη προσοχή τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η ίδια προτείνει τη Βολιβία σαν εναλλακτική.

«Δεν την έχουν προσέξει πολύ και είναι πολύ πιο οικονομική επιλογή».

«Το υψόμετρο είναι νομίζω ότι φοβίζει τους ανθρώπους λίγο, νομίζουν ότι δεν μπορούν να το χειριστούν και το θεωρούν επικίνδυνο, αλλά οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ φιλόξενοι και ο τουρισμός έχει αυξηθεί».

Η Κοπακαμπάνα είναι η κύρια πόλη της Βολιβίας στις όχθες της λίμνης Τιτικάκα

 

Ουγκάντα: Για τους λάτρεις της άγριας φύσης

Αν θέλετε να δείτε την άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο, πηγαίνετε στην Ουγκάντα, λέει η Σουλτς.
Όπως λέει, ο τουρισμός αυτού του είδους έχει αυξηθεί πολύ, αλλά οι περισσότεροι που θέλουν να δουν γορίλες πάνε στη Ρουάντα, που έχει διαφημιστεί πολύ λόγω της Έλεν ΝτεΤζένερις. Όμως για την ίδια, καλύτερος και πιο οικονομικός προορισμός είναι η Ουγκάντα.

Γορίλας στην Ουγκάντα

 

Ζιμπάμπουε

Η Σουλτς εκτιμά ότι ο τουρισμός που τώρα έχει πάει στην Κένυα και τη Ζάμπια, θα επιστρέψει σύντομα στην Ζιμπάμπουε. «Οι ντόπιοι είναι υπέροχοι άνθρωποι, το Big Five -τα σαφάρι στην άγρια φύση- ήταν πάντα μαγευτικό, υπάρχουν πολύ όμορφα καταλύματα και ορισμένοι από τους καλύτερους ξεναγούς».

Οι καταρράκτες Βικτώρια βρίσκονται στα σύνορα της Ζιμπάμπουε με τη Ζάμπια και είναι δύο φόρες μεγαλύτεροι από τους καταρράκτες του Νιαγάρα

 

Καλημέρα Μολδαβία

Πολλοί θεωρούν τη Μολδαβία, και την ανατολική Ευρώπη γενικότερα, ως μη δεκτική στον τουρισμό και με κακή υποδομή. Για την Σουλτς, ισχύει το αντίθετο.

«Είναι πολύ αξιοπρεπές από την άποψη της στέγασης και της διατροφής, και έχει υπέροχο φαγητό. Αγαπώ όλη αυτή την περιοχή».

Μοναστήρι στην Μολδαβία

 

 

Η Αλβανία έχει κάτι 

«Η Αλβανία έχει πολύ ωραίες παραλίες και την επισκέπτεται πολύ νέος κόσμος», λέει η Σουλτς. Είναι επίσης πολύ οικονομικός προορισμός.

Άγιοι Σαράντα στην Αλβανία

Πηγή: Huff Post