4+1 μέρη που δεν πρέπει να χάσετε αν βρεθείτε στον Καναδά

672

Δεύτερη σε μέγεθος μετά τη Ρωσία, είναι μια αχανής χώρα και συνάμα από τις πιο αραιοκατοικημένες. Η εκπληκτική του φύση, με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου να αποτυπώνονται στα Εθνικά του Πάρκα, στις σμαραγδένιες λίμνες στα Καναδικά Βραχώδη Όρη, αλλά και οι πανέμορφες πόλεις του Ανατολικού και Δυτικού Καναδά, συμπληρώνουν ένα μοναδικό ταξίδι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας.

Μόντρεαλ

Το Μόντρεαλ είναι η μεγαλύτερη πόλη στην επαρχία του Κεμπέκ, με διάφορα κτήρια που προσφέρουν μια κληρονομιά ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Η περιοχή στο κέντρο της πόλης και η περιοχή του Παλιού Λιμανιού είναι τα πλουσιότερα από την άποψη της πανέμορφης αρχιτεκτονικής.

Το Μόντρεαλ φιλοξενεί επίσης 50 εθνικές ιστορικές τοποθεσίες. Μερικά από τα πιο εικονικά κτίρια που υπάρχουν εδώ περιλαμβάνουν τη Βασιλική της Notre-Dame de Montréal, την Αγορά Bonsecours και τα κεντρικά γραφεία όλων των μεγάλων καναδικών τραπεζών στην οδό St. James Street του 19ου αιώνα. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τον πύργο γραφείων Place Ville Marie και το Ολυμπιακό στάδιο. Το 2006, το Μόντρεαλ ονομάστηκε πόλη σχεδιασμού της UNESCO.

Καταρράκτες του Νιαγάρα

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, μπορεί μεν ως προς το μεγαλύτερο μέρος τους να βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος, αλλά η πρόσβαση σε αυτούς γίνεται από την καναδική μεριά, γι’ αυτό και λογίζονται καναδικό αξιοθέατο. Τα 168.000.000 λίτρα νερού που πέφτουν από το βράχο των 50 μέτρων ανά λεπτό, τις καλές περιόδους, καθιστούν τους καταρράκτες τους πιο εντυπωσιακούς στη Βόρεια Αμερική και τους πιο διάσημους σε όλο τον κόσμο, ενώ προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες.

Πολλοί μάλιστα, έρχονται στους καταρράκτες για να παντρευτούν καθώς θεωρείται και ένα από τα ρομαντικότερα σημεία του κόσμου, για να επισημοποιήσει κάποιος το δεσμό του. Σε βαθμό που συναγωνίζονται σε δημοτικότητα γαμήλιων όρκων το Λας Βέγκας.

Banff

Banff είναι μια πόλη θέρετρο στην Αλμπέρτα και είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Καναδά. Είναι διάσημο για τα ορεινά χαρακτηριστικά του και για τις θερμές πηγές και είναι επίσης ένας τέλειος προορισμός για υπαίθρια αθλήματα, πεζοπορία, ποδηλασία και σκι.

Η πόλη διαθέτει μια σειρά από δημοφιλή αξιοθέατα, όπως η λίμνη Minnewanka ή το βουνό Tunnel ονομάστηκε έτσι επειδή αρχικά επιθεωρητές ήθελαν να κάνουν μια σήραγγα για τον καναδικό Ειρηνικό σιδηρόδρομο δικαίωμα μέσα από το βουνό. Η πόλη φιλοξενεί επίσης το Banff World TV Festival, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Banff Mountain, το Φεστιβάλ Μουσικής Rocky Mountain και το Bike Fest.

Οττάβα 

Η πρωτεύουσα της χώρας και τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, είναι «must» για όσους θέλουν να γνωρίσουν «συμπυκνωμένη» την καναδική κουλτούρα και πολιτισμό. Όπως σε κάθε πρωτεύουσα του κόσμου, μπορείτε να επισκεφτείτε μουσεία και να παρακολουθήσετε την αλλαγή της φρουράς έξω από το Κοινοβούλιο. Επειδή όμως αναφερόμαστε σε μια από τις πιο φυσιολατρικές χώρες του κόσμου, αξίζει να το εκμεταλλευτείτε και να απολαύσετε τη βόλτα πεζή, είτε με ποδήλατο στα αναρίθμητα πάρκα της πόλης, ακόμα και τον χειμώνα.

Βανκούβερ

Διάσημο για τη στέγαση των Χειμερινοί Αγώνες του 2010, το Βανκούβερ είναι σαν ένα σύμπλεγμα από μουσεία, γκαλερί και εκπληκτικά κτίρια. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε την Πινακοθήκη του Βανκούβερ που χτίστηκε το 1906 και σχεδιάστηκε από τον Francis Rattenbury, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για το σχεδιασμό των Κτιρίων του Βρετανικού Κολομβιανού Κοινοβουλίου και του Empress Hotel.

Στο κέντρο του Βανκούβερ μπορείτε να δείτε μια σειρά σύγχρονων κτιρίων όπως το Κέντρο Λιμένων ή το Low Court και η Πλατεία της Βιβλιοθήκης. Στην ίδια περιοχή υπάρχει επίσης μια συλλογή Edwardian κτίρια που προσθέτουν στη γοητεία της πόλης και σας επιτρέπουν να δείτε στο παρελθόν.