Νέο boutique hotel έρχεται στην Αιόλου

124

Στην καρδιά της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Αιόλου, στο νούμερο 48-50, ένα κτίριο γραφείων θα μεταμορφωθεί σε ένα boutique hotel 30 δωματίων σε έκταση 1500 τετραγωνικών μέτρων. 

Η ισραηλινή Zoia, που μετρά δεκάδες κτίρια στην Αθήνα και τον Πειραιά, ετοιμάζει τη δημιουργία του Zoia Young Aiolou, ακολουθώντας την τακτική που τη θέλει να μετατρέπει κτίρια γραφείων σε ξενοδοχεία .

Το ακίνητο, σύμφωνα με τη Zoia, ευνοείται σημαντικά λόγω της τοποθεσίας του, καθώς βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και σε κοντινή απόσταση από την οδό Ερμού και την πλατεία Συντάγματος. Θα διαθέτει ταράτσα με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, με την άδεια που εξασφάλισε η εταιρεία να προβλέπει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο, όπου, εξάλλου, λειτουργεί, ήδη, εστιατόριο. Να σημειωθεί ότι την άδεια εξασφάλισε η συνδεδεμένη με τη Zoia εταιρεία Liveplus1.

Η απαιτούμενη έγκριση ήρθε πριν λίγο καιρό από τη γενική διεύθυνση αναστήλωσης μουσείων και τεχνικών έργων του υπουργείου Πολιτισμού.