Η Ελλάδα στις πρώτες επιλογές για γαμήλια ταξίδια

22

Στις πρώτες επιλογές για γαμήλια ταξίδια στην Ευρώπη βρίσκεται η Ελλάδα! Σύμφωνα με την συνιδρύτρια του γραφείου Wedaways, Πάμελα Στράους-Γκόλντμαν, κύριο προορισμό αποτελεί η Σαντορίνη.

Όπως δηλώνει η ίδια, η ζήτηση όσων επιλέγουν την Ευρώπη ως προτιμώμενο προορισμό για το γάμο τους, παρουσιάζει αύξηση 33%, με όλο και περισσότερους να επιλέγουν πιο ψαγμένες πόλεις. Πρώτος προορισμός τους είναι η Ιταλία και ακολουθούν η Ελλάδα, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Η Ευρώπη, εξηγεί η ίδια μιλώντας στο travelmarketreport.com, διαθέτει τα πάντα. Πόλεις, ύπαιθρο, παραλίες, κουζίνα, γλώσσες, τέχνη, πολιτισμό, υποδομές, προσβάσιμα αεροδρόμια κτλ.

“Η καλύτερη περίπτωση είναι να γίνεται κράτηση του χώρου του γάμου τουλάχιστον ένα χρόνο πριν το μυστήριο, συνήθως ο προγραμματισμό ξεκινά 6 μήνες πριν το ταξίδι”, προσθέτει.

Τα εμπόδια που συναντούν οι τουρίστες, που επιθυμούν να παντρευτούν στην Ευρώπη, είναι η απόσταση, η γλώσσα και το κόστος, ενώ θα πρέπει να περιμένουν, ότι εξαιτίας της απόστασης, αλλά και λόγω του κόστους, δεν παρευρίσκονται όλοι οι προσκεκλημένοι.

Επιπλέον, οι μεταφορές από το ξενοδοχείο στο χώρο τέλεσης του γάμου μπορεί να είναι ακριβές, τονίζει η κ. Στράους-Γκόλντμαν.

Προβληματικό είναι και το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, επομένως προτείνεται η κράτηση όσο το δυνατό νωρίτερα, ώστε να επιτευχθούν οι χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων και να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα, ιδιαίτερα εάν ο προορισμός δεν έχει συχνή αεροπορική σύνδεση.