Τσιλίχουρδα: Μαγειρίτσα με άρωμα…Κέρκυρας

44

Τσιλίχουρδα, είναι η μαγειρίτσα της Κέρκυρας, η οποία ‘εχει μία άλλη “υπόσταση”. Ξεχάστε αυγολέμονα, σούπες και άλλα, σιγοβράζεται μέχρι να μελώσει στο λαδάκι της!

Η παράδοση λέει οτι χρησιμοποιούνται και εντεράκια τα οποιά γίνοντται πλεξούδα και βράζουν μαζι με τα υπόλοιπα υλικά, κάτι που μπορείτε να παραλείψετε αν δεν σας αρέσουν… αλλά μην το κάνετε!

Επίσης για όλους εσάς που δεν τρώτε την μαγειρίτσα δεν σας αφήνω έτσι και σας προτείνω τέλεια συκωταριά στο τηγάνι αρωματισμένα με Underberg και σερβιρισμένη με κόλιανδρο και κρεμμύδια που μπορείτε να την απολαύσετε και ως ορεκτικό!

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 300 gr. εντεράκια καθαρισμένα και καλά πλυμένα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 ματσάκια άνηθο
  • 2 πράσα
  • 4-5 λεμόνια
  • Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • > Για την Αρωματική Τηγανιά με Συκωτάκια και Underberg
  • 500 gr. συκωταριά αρνίσια
  • 20 ml. Underberg
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
  • Θυμάρι ή Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Λεμόνια

Εκτέλεση

1. Πλένουμε την συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα πράσσα.

2. Σε ένα πλατύ και βαθύ σκεύος ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά την συκωταριά μέχρι να πάρει χρώμα.

3. Προσθέτουμε τα λαχανικά ανακατεύουμε και αν χρησιμοποιήσουμε εντεράκια είτε τα πλέκουμε σε πλεξούδα είτε τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο ακόμη και τον χυμό 3 λεμονιών.

Σιγοβράζουμε τα τσιλίχουρδα μέχρι να μελώσει το φαγητό περίπου 40-45 λεπτά, δεν προσθέτουμε νερό, εκτός αν δούμε ότι χρειάζεται ελάχιστο.

Τα τσιλίχουρα πρέπει να βράσουν στα υγρά τους!

Αν βάζετε μόνο συκωτάκια τότε…

Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι και το θυμάρι

Τηγανίζουμε τα συκωτάκια κρατώντας τα μαλακά, σβήνουμε με το Underberg, αποσύρουμε από την φωτιά και αλατίζουμε.

Σερβίρουμε επάνω σε ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φέτες από κρεμμύδι και λεμόνι.

συνταγή από funkycook.gr.