Shakshuka: Αυτά τα αυγά έχουν άρωμα Ανατολής

98

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο που έρχεται από την Τυνησία, αλλά το μαγειρεύουν πολύ στο Μαρόκο και το Ισραήλ. Ουσιαστικά μοιάζει με τον δικό μας καγιανά και τη στραπατσάδα δηλαδή που έχει μέσα αυγά και ντομάτα.

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη

1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. αλάτι

5 μεγάλα αυγά

1-2 κ.σ. φρεσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

φρέσκο πιπέρι για τη γεύση

Οδηγίες

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-5 λεπτά. Προσθέστε και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Προσθέστε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήστε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε τα αυγά ολόκληρα και χαμηλώστε την θερμοκρασία.

Σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε το φαγητό σας να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Ελέγξτε αν τα αυγά σας είναι εντάξει και αν τα θέλετε πιο καλοψημένα αφήστε τα για λίγο ακόμα.

Πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό και μαύρο πιπέρι. Σερβίρονται ζεστά!

Συνταγή από Bovary.gr