Περιδιαβαίνοντας το Αιγαίο με τα μάτια ενός Γεωλόγου – Ανακαλύπτοντας κρυμμένους θησαυρούς με ένα κλικ

37

Μια ξεχωριστή βραδιά με τον αναπληρωτή καθηγητή γεωλογίας στο ΑΠΘ Βασίλη Μέλφο: Ακολουθούμε μία διαφορετική περιήγηση στον χώρο του Αιγαίου και ανακαλύπτουμε τους κρυμμένους θησαυρούς που ευνόησαν την ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού.

Με την αφήγηση του αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Γεωλογίας Βασίλη Μέλφου και το πολύτιμο εποπτικό υλικό που μοιράζεται μαζί μας ξεκινάμε από την προϊστορική περίοδο και καταλήγουμε στο σήμερα, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο μέλλον.

«Ξαναδιαβάζουμε» την Ελληνική μυθολογία και ιστορία, και μιλάμε για άγνωστα ορυκτά και πετρώματα που σχηματίστηκαν σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο γεωλογικό περιβάλλον, από τα σημαντικότερα παγκοσμίως, ακολουθώντας τον δρόμο των διακοσμητικών λίθων και των μετάλλων σε ολόκληρο τον κόσμο, με αφετηρία το Αιγαίο.

Επίσης διερευνούμε τους λόγους που το Πέλαγος δεν έμεινε στιγμή αταξίδευτο, από τότε που οι άνθρωποι αναζήτησαν στα νησιά και στα παράλια της Ελλάδας τις πλούσιες ορυκτές πρώτες ύλες, μετατρέποντας τους υδάτινους δρόμους σε διαύλους επικοινωνίας, εμπορικών συναλλαγών και γνώσης.

Πλατφόρμα zoom/ Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου/ Ώρα: 19:00 / Συμμετοχή: ελεύθερη /  Κρατήσεις: [email protected]