Έφτιαξε πλωτό νησί από σκουπίδια και το μετέτρεψε σε τουριστικό θέρετρο! (video)

103

 

Ένα μικρό πλωτό νησί από σκουπίδια, δημιούργησε ο Γάλλος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, Έρικ Μπέκερ, ο οποίος επί 6 χρόνια μάζευε τα απορρίμματα από τη λιμνοθάλασσα του Αμπιτζάν, στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

«Ανακάλυψα τη λιμνοθάλασσα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, όπως είναι η ρύπανση. Κι έτσι σιγά σιγά η ιδέα μου για την κατασκευή ενός τουριστικού σκάφους μετατράπηκε σε ένα σύστημα, σε ένα θέρετρο, χρησιμοποιώντας τη ρύπανση της λιμνοθάλασσας», δήλωσε ο δημιουργός του έργου.

Το πλωτό νησί συνολικού εμβαδού χιλίων τ.μ. περιλαμβάνει δύο μπάνγκαλοους, ένα εστιατόριο, δύο μικρές πισίνες, δένδρα, θάμνους και έναν διάδρομο και κατασκευάστηκε για να δώσει ώθηση στον οικοτουρισμό με την ελπίδα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για παρόμοια πρότζεκτ σε άλλα μέρη
του πλανήτη. Οι επισκέπτες φθάνουν με σκάφος και πληρώνουν 25 δολάρια για ημερήσια χρήση – που περιλαμβάνει ένα γεύμα και τα έξοδα μεταφοράς τους – και 100 δολάρια για διανυκτέρευση.

Το νησί που ζυγίζει 200 τόνους, είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Παράγει τη δική του ηλεκτρική ενέργεια, το λίπασμα και το νερό, καθώς το νερό της λιμνοθάλασσας είναι μολυσμένο.