Πώς περνάνε οι travel bloggers τις ημέρες της καραντίνας; 7 ιδέες για να μην βαρεθείτε ούτε λεπτό!

186

Το δεύτερο γενικό Lockdown εδώ και λίγες μέρες δυστυχώς είναι γεγονός και έτσι ο Στράτος και η Αλίκη*, οι δημιουργοί της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας wortheverymile αποφάσισαν να προσεγγίσουν λίγο διαφορετικά τις εναλλακτικές που έχουμε ενώ βρισκόμαστε σε καραντίνα στα σπίτια μας!

Ήδη από την προηγούμενη καραντίνα υπάρχουν αρκετές ιδέες και λύσεις να κάνετε και να δοκιμάσετε, όπως είναι οι καθαριότητες στο σπίτι, να ανακαλύψετε τις ικανότητες σας στην ζαχαροπλαστική, να κάνετε γυμναστική ή απλά να απολαύσετε πολλές ώρες ύπνου.

Στο άρθρο παρακάτω ο Στράτος και η Αλίκη αναλύουν τις ταξιδιωτικές εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν για όσους θέλουν να ταξιδέψουν και δυστυχώς δεν μπορούν. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που σχετίζονται με τα ταξίδια και μπορείτε να κάνετε ενώ βρίσκεστε στο σπίτι σας, έτσι ώστε να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό μέχρι να έρθει η ώρα της επόμενης εξόρμησης.

• Σχεδιασμός του επόμενου ταξιδιού

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξοδέψετε ωφέλιμο χρόνο και είμαστε σίγουροι ότι θα σας βοηθήσει να νικήσετε την πλήξη. Σίγουρα δεν θα μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς τις τιμές και τα δρομολόγια των αεροπλάνων λόγω της ρευστής κατάστασης, αλλά σίγουρα μπορείτε να κάνετε πολλά εναλλακτικά πράγματα. Να δείτε βίντεο και να διαβάσετε πράγματα για τον επόμενο προορισμό σας αναλυτικά. Που να φάτε, τι να δείτε και τι να αποφύγετε είναι κάποιες γρήγορες ιδέες. Μπορείτε να βγάλετε ακόμη και το αναλυτικό πρόγραμμα του επόμενου ταξιδιού σας, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην είχατε χρόνο να το κάνετε τόσο εξονυχτιστικά.

• Ταξιδιωτικές ταινίες

Η ταξιδιάρικη διασκέδαση στα καλύτερα της. Απολαύστε ταξιδιωτικές ταινίες που προσφέρουν έμπνευση και σας καλούν να ερωτευτείτε τους επόμενους προορισμούς σας. Κάποιες προτεινόμενες ταινίες είναι οι: το Into The Wild, το The Bucket List, το Zindagi Na Milegi Dobara και ακόμη κάτι πιο εύθυμο όπως το Euro Trip για όποιον θα ήθελε να ζήσει μια αντίστοιχη τρέλα στην Ευρώπη. Και σίγουρα άλλες τόσες επιλογές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Δείτε περισσότερες επιλογές εδώ.

• Φτιάξτε την δικιά σας μελλοντική bucket list

Τώρα έχετε όλο τον χρόνο με το μέρος σας. Μπορείτε να ψάξετε όσες πληροφορίες θέλετε, να συγκρίνετε πράγματα και να ανακαλύψετε νέες προτάσεις που να μην είχε τύχει να δείτε νωρίτερα. Είναι ευκαιρία να δημιουργήσετε ή να αναδιαμορφώσετε την δικιά σας bucket list με όλους τους μελλοντικούς προορισμούς που σίγουρα δεν θέλετε να παραλείψετε. Στην δικιά μας σίγουρα είναι μια βόλτα με αερόστατο στην Καππαδοκία και η πεζοπορία στο Machu Picchu.

• Βιβλία με ταξιδιωτικό περιεχόμενο

Για όποιον έχει κουραστεί με την αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας και θέλει μια μικρή αποστασιοποιήση από αυτή, ίσως αυτή είναι η καλύτερη λύση. Μπορείτε να διαλέξετε κάποιο βιβλία με ταξιδιωτικό περιεχόμενο και να απολαύσετε ένα νοητικό ταξίδι χωρίς περιορισμούς.

• Drive and Listen

Επειδή να πάρετε το αμάξι και να φύγετε έτσι απλά λίγο δύσκολο στις μέρες μας, την λύση έρχεται να δώσει το drive and listen. Διαλέξτε τον προορισμό σας από τις διαθέσιμες πόλεις ανά τον κόσμο και γυρίστε το ραδιόφωνο στον αντίστοιχο σταθμό που θέλετε. Απολαύστε ένα νοητό ταξίδι με έναν εναλλακτικό τρόπο. Δείτε εδώ.

• Αναμνήσεις και editing

Μπορείτε να ανατρέξετε και να λησμονήσετε αγαπημένες στιγμές του παρελθόντος από αγαπημένους προορισμούς σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αγαπημένες σας εικόνες, να φτιάξετε slideshow ή ακόμη και βίντεο, μέχρι να έρθει η στιγμή να δημιουργήσουμε και πάλι όλοι μαζί νέες αναμνήσεις και στιγμές.

• Εκμάθηση νέας γλώσσας

Μπορεί 21 μέρες να μην φτάνουν η αλήθεια είναι, ίσως αποτελεί το έναυσμα όμως για να ξεκινήσετε κάτι καινούριο. Να ψαχτείτε και να δοκιμάσετε την γλώσσα εκείνη που πάντα σας τραβούσε το ενδιαφέρον, αλλά ποτέ δεν είχατε επιχειρήσει να το ψάξετε περισσότερο.

*Ο Στράτος και η Αλίκη, είναι ένα ζευγάρι με όρεξη για δραστηριότητες και ταξίδια που λατρεύουν να γνωρίζουν κόσμο και να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες. Περιμένουν με την ίδια λαχτάρα την κάθε επόμενη εξόρμηση ή δραστηριότητα τους και όνειρό τους είναι να γυρίσουν τον κόσμο.

Μάθετε τα πάντα για αυτούς εδώ και ακολουθήστε τους στο Instagram, πατώντας εδώ