5 ταινίες για να ταξιδέψετε νοητά στα πιο όμορφα μέρη!

371

Από Παρίσι μέχρι Τόκιο και από το Λονδίνο μέχρι τη Μάνη, αυτές οι ταινίες μας υπόσχονται μοναδικά ταξίδια μέσα από τις καλογυρισμένες σκηνές τους. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι μία ταινία έχει τη δύναμη να μας ταξιδέψει νοητά σε μέρη ειδυλλιακά. Σε κάποια από αυτά ίσως να μη μας δοθεί ποτέ η ευκαιρία να ταξιδέψουμε. Απολαύστε!

Αμελί – Παρίσι

Το όνομα της Αμελί έχει ταυτιστεί με το Παρίσι και όχι άδικα μιας και για την πρωταγωνίστρια, η πόλη του Φωτός μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο παραμύθι.

Παρόλο που έχουν περάσει 20 χρόνια από την πρώτη προβολή της, η ταινία εξακολουθεί να γοητεύει. Ακόμη και σήμερα νέοι και νέες από την άλλη άκρη του κόσμου ταξιδεύουν στη γαλλική πρωτεύουσα και ακολουθούν τα βήματα της… Αμελί!

Χαμένοι στη Μετάφραση – Τόκιο

Εύκολα θα μπορούσε να είναι ένας τουριστικός οδηγός του Τόκιο. Το κομψό και επιβλητικό ξενοδοχείο Park Hyatt, τα καραόκε μπαρ και οι γεμάτοι νέον δρόμοι, αποτελούν κορυφαίες σκηνές της ταινίας δίνουν μια αρκετά εμπεριστατωμένη εικόνα της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ, Λονδίνο

Η πιο ζωντανή και πολύχρωμη συνοικία του Λονδίνου, σε αυτή την ταινία έχει την τιμητική της! Σήμερα η γειτονιά των πλουσίων. Αλλά η ζωντανή μουσική, τα χρωματιστά κτίρια, τα ζωντανά καφέ και τα μαγαζιά ευκαιρίας για μουσική το κάνουν και μια γειτονιά εναλλακτικής κουλτούρας.

Γαλάζια Λίμνη – Nanuya Levu (νησιά Φίτζι)

Κανείς από όλους εμάς που έχουμε δει την ταινία δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα ειδυλλιακά τοπία και τις παραδεισένιες παραλίες στις οποίες γυρίστηκε.

Το μικρό νησί στα Fiji, το οποίο είναι πλέον ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός, για λίγους, λόγω του υψηλού κόστους.  Η πλούσια βλάστηση και τα καταγάλανα νερά της θάλασσας δημιουργούν υπέροχες εικόνες και πολλοί κατατάσσουν το νησί Nanuya στα καλύτερα σημεία του πλανήτη, ιδανικό για ρομαντικές διακοπές!

Before Midnight – Βιέννη, Παρίσι, Μάνη

Ο Ethan Hawke και η Julie Delpy στην σειρά ταινιών “Before Trilogy” περπατούν αδιάκοπα και μιλάνε, ερωτεύονται, στοχάζονται, συγκρούονται, τα ξαναβρίσκουν. Με τα δύο πρώτα μέρη να είναι γυρισμένα σε Βιέννη και Παρίσι, η τριλογία κλείνει με τους πρωταγωνιστές μας να βρίσκονται στη μεσσηνιακή Μάνη.