7 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνετε τα Χριστούγεννα στα Γιάννενα!

8.841

Μοναδικές εικόνες υπόσχονται τα Γιάννενα σε όσους επισκέπτες την επιλέξουν για να περάσουν εκεί τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το υπέροχο χειμερινό τοπίο σε συνδυασμό με τη λάμψη των γιορτών τα μετατρέπουν σε έναν από τους top Χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Τι να δείτε/ να κάνετε τα Χριστούγεννα στα Γιάννενα

1. Μία βόλτα στη λίμνη θεωρείται απαραίτητη όποια εποχή και να επισκεφθείτε την πόλη. Ωστόσο τα Χριστούγεννα το Παραλίμνιο Fun Park στα Ιωάννινα μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο χωριό. Θα δείτε το σπίτι του Ασημάκη, της Ασημένιας, το εργαστήρι του Ασημοχέρη και θα κάνετε πατινάζ. Τα μικρά σας θ’ ανέβουν στο γιορτινό καρουζέλ και θα συμμετέχουν σε δράσεις που θα τα ενθουσιάσουν.

2. Βόλτα στο νησάκι. Το νησάκι της Παμβώτιδας, στο οποίο μπορείς να πας με καραβάκια που φεύγουν από τον Μόλο, είναι ένα από τα ελάχιστα νησιά λιμνών στον κόσμο που κατοικούνται. Έχει τα δικά του σπίτια και παραδοσιακά μαγαζιά, καθώς και μοναστήρια με εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως η Μονή Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπηνών και η Μονή Αγίου Παντελεήμονα, όπου στεγάζεται το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου.

3. Περιπλανηθείτε στην κεντρική και γεμάτη ζωή πλατεία, εξερευνήστε το Κάστρο της και φυσικά φωτογραφηθείτε στο φωταγωγημένο Ρολόι!

4. Η Λεωφόρος Δωδώνης, ο κεντρικότερος δρόμος, ο οποίος αυτή την εποχή είναι φωταγωγημένος με εορταστικά χρώματα θα σας προσφέρει μία μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

5. Εξερευνήστε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές της.

6. Γλεντήστε και βιώστε την ηπειρώτικη βερσιον του ρεβεγιόν.

7. Φυσικά μη παραλείψετε εκδρομές στα πέριξ. Γνωρίστε τα παραδοσιακά χωριά των Ιωαννίνων. Μέτσοβο( περισσότερα ΕΔΩ), Ζαγόρι (περισσότερα ΕΔΩ), Κόνιτσα, Τζουμέρκα, Δωδώνη και πολλά άλλα ντύνονται στα λευκά γοητεύοντας κάθε ταξιδιώτη.

8. Δοκιμάστε ντόπιο φαγητό

Γενικά η Ήπειρος συνδυάζει βουνό και θάλασσα, και έτσι αυτή η ιδιομορφία του εδάφους της προσφέρει αμέτρητα γευστικά πιάτα, που θα κάνουν την επίσκεψή σας εκεί, μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία!  Διαθέτει ποικιλία γαλακτομικών προϊόντων, ντόπιο κρέας, λιμνίσια και ποταμίσια ψάρια, εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα, λαχταριστά σιροπιαστά γλυκά και φυσικά πεντανόστιμες… πίτες!

Με σημείο εκκίνησης την πρωτεύουσα, μέσω της Ολυμπίας Οδού, θα βρεθείτε εύκολα στην Δυτική Ελλάδα και θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε όχι μόνο τα πανέμορφα Γιάννενα αλλά και τις υπόλοιπες ομορφιές της Ηπείρου.