Κόνσολας: Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του

429

Για την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης έκανε λόγο ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών με θέμα την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού.

«Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του. Η μονοκαλλιέργεια, ο μονοδιάστατος χαρακτήρας του τουρισμού, η εποχικότητα, αλλά και η υπερσυγκέντρωση των τουριστικών δραστηριοτήτων σε πέντε μόνο περιφέρειες της χώρας, αποτελούν μεγάλες παθογένειες», τόνισε ο κ.Κόνσολας.

Ο υφυπουργός, επεσήμανε ότι έχει έρθει η ώρα για ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Επένδυση και στροφή στην ποιότητα με τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος.
Προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος.
Πράσινη τουριστική οικονομία.
Ψηφιακός Μετασχηματισμός των τουριστικών επιχειρήσεων.
Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας.

Οι προϋποθέσεις για το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης

Ο κ. Κόνσολας έθεσε επίσης ως προϋποθέσεις για το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης ένα στρατηγικό Σχέδιο Μακράς Πνοής που υπερβαίνει τον πολιτικό και κυβερνητικό κύκλο μιας κυβέρνησης, την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ και την Πολυκεντρική Τουριστική Ανάπτυξη.

«Το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης απαιτεί εθνική συνείδηση, εθνική συμφωνία και εθνική πολιτική. Πιστεύω στη συνεννόηση και στη συνεργασία. Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πεδίο σύγκλισης της Δημιουργικής Ελλάδας. Δημιουργικοί Έλληνες υπάρχουν παντού», τόνισε ο υφυπουργός.