Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο – Ανοίγει το καταφύγιο του Αρκτούρου

32

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Διαισθανόμενες την άφιξη της άνοιξης έχουν αρχίσει και περνούν αρκετές ώρες έξω από τις φωλιές τους. Μάλιστα, φέτος, λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, ο χειμέριος λήθαργος ήταν πιο σύντομος από άλλες χρονιές.

Εντός του Καταφυγίου του «Αρκτούρου» υπάρχει αρκετή κινητικότητα, με τις αρκούδες να κάνουν μικρές και μεγάλες βόλτες, ενώ όπως κάθε χρόνο οι νεαρότερες ξύπνησαν πρώτες. Η Σάντι, η Μίρα και ο Ντουκ, μαζί με τον Γιώργο, ξύπνησαν νωρίτερα, όπως και ο Μανώλης με τον Κυριάκο. Η Τασούλα, η Κατερίνα και η Μπάρμπαρα, που επέλεξαν να κοιμηθούν σε φυσικές φωλιές ξύπνησαν επίσης για να απολαύσουν την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, η διάθεση των ζώων για φαγητό δεν έχει επανέλθει ακόμη, κάτι που – όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι – είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς διακόπτεται τελείως κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ανοίγει το καταφύγιο του Αρκτούρου

Το ξύπνημα των αρκούδων ανοίγει ταυτόχρονα και τις πόρτες του Καταφυγίου στο Νυμφαίο. Έτσι από σήμερα, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινές (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ανοιχτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες είναι και άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου, το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.