Καρναβάλι Ναυπλίου 2020: Όλη η πόλη… μια σκηνή!

141

“Όλη η πόλη… μια σκηνή”. Αυτό είναι το θέμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων που ξεκίνησαν με το άνοιγμα του Τριωδίου την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την Τελετή Λήξης του, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Η ταλαντούχα και καταξιωμένη Ματθίλδη Μαγγίρα θα είναι το πρόσωπο, που θα παρουσιάσει την τελευταία αυτή Κυριακή της Αποκριάς το Αναπλιώτικο Καρναβάλι.

Στο Ναύπλιο, οι απόκριες έχουν ταυτίστει με το “Βενετσιάνικο Ναύπλιο” (ενθύμιο της ενετικής παρουσίας) ένα δρώμενο, που προκαλεί τη φαντασία μας και μας μεταφέρει στην εποχή της Γαλανοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, σε μία εποχή σημαντική για τον τόπο, αφού σημάδεψε το Ναύπλιο πολιτιστικά και ιστορικά.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κυρίως στην πόλη του Ναυπλίου και του Τολού. Γλέντια, όμως, πραγματοποιούνται σε κάθε χωριό, με την φροντίδα και την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων.

Η Καθαρά Δευτέρα πάντα βρίσκει τους ντόπιους και τους επισκέπτες στην εξοχή για το πέταγμα του χαρταετού, με την παραλία Καραθώνα να έχει την τιμητική της.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ