Ινδία: Έφτιαξαν κέικ 6,5 χιλιομέτρων και έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες!

50

Το μακρύτερο γλυκό στον κόσμο, φτιάχτηκε στην πόλη Τρισούρ της Κεράλα μήκους 6,5 χιλιομέτρων, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχαν Κινέζοι αρτοποιοί. Το γλυκό από βανίλια, που εκτείνεται σε χιλιάδες ενωμένα τραπέζια, στον χώρο ενός φεστιβάλ και στους γειτονικούς δρόμους της πόλης ζυγίζει περίπου 27.000 κιλά. Μόνο η ζάχαρη και το αλεύρι που χρησιμοποιήθηκαν έφτασαν τα 12.000 κιλά. 

Για την παρασκευή του συμμετείχαν σχεδόν 1.500 ζαχαροπλάστες και μάγειροι οι οποίοι επί τέσσερις ώρες συναρμολογούσαν αυτό το κέικ και στη συνέχεια το περιέχυσαν με γκανάς σοκολάτας.

Ένα τεράστιο πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, που οργανώθηκε από την Ένωση Αρτοποιών της Κεράλα. Ο γενικός γραμματέας της, ο Νοσάντ, ανέφερε ότι στόχος των Ινδών ήταν “να δείξουν σε όλον τον κόσμο τις γνώσεις και τις ικανότητές τους”, διαβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες υγιεινής αλλά και ότι το κέικ είναι… πεντανόστιμο.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν Κινέζοι ζαχαροπλάστες που το 2018 παρασκεύασαν ένα κέικ με φρούτα μήκους 3,2 χιλιομέτρων στο Ζισί.