Αποκλεισμένη από τον κόσμο η Κίνα: Αναστέλλονται κρατήσεις και ταξίδια λόγω κοροναϊού

47

Όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό αλλά και σε άλλες χώρες, αναστέλλει η Κίνα, από σήμερα, 27 Ιανουαρίου, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στάσιμος, στους 41.

Τέλος τα ταξίδια από Κίνα προς Ελλάδα

Φρένο στα ταξίδια και τις οργανωμένες εκδρομές από την Κίνα και προς τη χώρα μας βάζει ο νέος ιός.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Υγείας με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue έγινε γνωστό πως οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Στη συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για τον νέο κοροναϊό συμμετείχαν επίσης η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη και εκ μέρους της κινεζικής Πρεσβείας, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών υποθέσεων και ΜΜΕ Chen Wendi και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Zhao Xiangdong.

Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνονται  στην Κίνα για τον έλεγχο της επιδημίας.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία, για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και Κινεζικής Πρεσβείας.