Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε στη λίμνη Πλαστήρα

66

Έχει εμβαδόν 1,5 στρέμμα, ζυγίζει 150 κιλά και χρειάστηκαν 2 αερόστατα για να υψωθεί πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα.

Αφορμή για το τωρινό εγχείρημα, η επέτειος των 80 ετών από την καταστροφή των χωριών από τα γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα, το 1943.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής (3/9)  ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα διοργάνωσε εκδηλώσεις Μνήμης που για τα 80 χρόνια από την ολοκληρωτική καταστροφή των χωριών της Λίμνης Πλαστήρα από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές το 1943.

Η εκδήλωση είχε επίκεντρο την πλαζ Πεζούλας απ’ όπου σηκώθηκαν για κάποια μέτρα από το έδαφος τα δύο αερόστατα στα οποία είχε προσαρμοστεί η τεράστια ελληνική σημαία. Η απογείωση πλαισιώθηκε μουσικά από τους ήχους του σαξοφώνου του διακεκριμένου σαξοφωνίστα κ. Δημήτρη Βασιλάκη που ερμήνευσε επιλεγμένα κομμάτια που ταίριαζαν στο πνεύμα της εκδήλωσης και το απόγειο της εκδήλωσης με την ύψωση της σημαίας να γίνεται όταν ήδη είχε νυχτώσει.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο νυχτερινό ουρανό της λίμνης Πλαστήρα με τη βοήθεια δύο αερόστατων

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από τον Ελληνικό Αεροναυτικό Όμιλο σε συνεργασία με την Αεροπορική Εταιρεία OLYMPIC BALLOONS και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, στόχος της ήταν με αφορμή τα ιστορικά στοιχεία να παραχθεί και οπτικοακουστικό υλικό για προβολή της Λίμνης Πλαστήρα ως ορεινού τουριστικού προορισμού, με μοναδικές δυνατότητες και εναλλακτικές δραστηριότητες όπως π.χ. οι πτήσεις με αερόστατο .

Προετοιμασίες για το σήκωμα της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας με αερόστατα στη λίμνη Πλαστήρα

Μετά την άνοδο των αερόστατων και το εντυπωσιακό θέαμα που πρόσφεραν στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους ακολούθησε συναυλία στο υπαίθριο θέατρο της Πεζούλας από το συγκρότημα Gypsies On Paradise, (GOP), αποτελούμενο από νέους Καρδιτσιώτες μουσικούς, τον Ανδρόνικο Τρούκη, τον Ηλία Παλαπέλα και τον Γιώργο Γιωτάκο, στο τραγούδι η Έλενα Τσιγάρα με pop funk jazz blues μουσική.

Αν μη τι άλλο, πάντως, όπως ακούμε και στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ανύψωση της σημαίας θα δώσει και μια νέα ώθηση στο διεθνές τουριστικό ενδιαφέρον για την πανέμορφη περιοχή που αποκαλείται και «ελληνικές Άλπεις».