Άρωμα Ελλάδας στην Γαστρονομική Ολυμπιάδα της Ρωσίας

5

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Γαστρονομική Ολυμπιάδα της Ρωσίας, την περασμένη εβδομάδα, κέρδισε  το έντονο  ενδιαφέρον του  ρωσικού κοινού στην φημισμένη διεθνώς  μεσογειακή ελληνική κουζίνα.

Η τεραστίων διαστάσεων αυτή  διοργάνωση  γαστρονομικής  επίδειξης πραγματοποιήθηκε από  10 έως 12 Σεπτεμβρίου στην πόλη Περμ της Ρωσίας ,με τη συμμετοχή  πλέον των 500 chefs από  την Ρωσική Ομοσπονδία και  χώρες από όλο των κόσμο. Οι συμμετέχοντες  έλαβαν μέρος σε σειρά ειδικών  διαγωνισμών  μαγειρικής   τεχνικής και γνώσης παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς η προσέλευση επαγγελματιών σεφ και κοινού ήταν μεγάλη.

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα  προετοίμασε το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας και την 11η Σεπτεμβρίου, συμμετείχε  σε master  class  παρασκευής και  επίδειξης Ελληνικών πιάτων με τον Βrand Exclusive  Chef κ. Χρήστο Νάνο, που εργάζεται στην Ρωσία τα τελευταία έξι χρόνια.

Την επόμενη ημέρα, 12 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΤ συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι  και πάνελ συζήτησης  με γενικό  θέμα την «Ανάπτυξη του Γαστρονομικού τουρισμού στις Περιφέρειες της Ρωσίας». Στο πάνελ ο ΕΟΤ Ρωσίας  την ευκαιρία  να προβάλλει τον  Ελληνικό γαστρονομικό   τουρισμό, ως καθοριστικού θεματικού τουριστικού προϊόντος  για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού και  την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι γαστρονομικές παρουσιάσεις  στην Ρωσία συνεχίζονται, με τη συμμετοχή  του ΕΟΤ, στην πόλη  Ουλάν Ουντέ  στην Άπω Ανατολή  της  Σιβηρίας από 15-17/09/21, όπου διοργανώνονται  master class και εκδηλώσεις του προγράμματος των γαστρονομικών δρόμων “ Great Silk  Road “,  με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για την Ελλάδα.