Ο ιππόκαμπος και η μάσκα: Η φωτογραφία από το Στρατώνι Χαλκιδικής που έγινε viral πάει για βραβείο

91

Ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο που συγκλονίζει τράβηξε ο φωτογράφος Νικόλας Σαμαράς, στο Στρατώνι Χαλκιδικής, τον περασμένο Αύγουστο. Συγκεκριμένα, η φωτογραφία απεικονίζει έναν ιππόκαμπο στον βυθό της θάλασσας με μπλεγμένη στην ουρά του μια μάσκα προστασίας…

Η εν λόγω εικόνα επιλέχθηκε ως φιναλίστ για τα Ocean Photography Awards 2021, ανάμεσα σε 3.500 άλλες και είναι υποψήφια στην κατηγορία Conservation Photographer of the year.

«Σοκαρίστηκα και μαζί απογοητεύτηκα από την εικόνα, αλλά έπρεπε να βρω την ψυχραιμία και να έχω τη λήψη ώστε να την αναδείξω. Από την έναρξη της πανδημίας έχω δει στη θάλασσα δεκάδες μάσκες πεταμένες και πλαστικά γάντια να επιπλέουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο φωτογράφος.

Ο Νικόλας Σαμαράς εργάζεται κυρίως στο εξωτερικό, έχοντας ταξιδέψει ήδη σε Ινδονησία, Μαλδίβες, Μπαχάμες και Ερυθρά Θάλασσα, με πάνω από 80 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ. Παρόλα αυτά όπως λέει ο ίδιος: «πηγαίνω αρκετά συχνά στην αποικία στο Στρατώνι και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα σκαριά και ένα βιβλίο που γράφω γι’ αυτήν. Την παρακολουθώ εδώ και χρόνια και θέλω να μεταδώσω όλα αυτά που έχω δει».