Πολυλίμνιο: Ένα εξωτικό τοπίο στην καρδιά της Πελοποννήσου

214

Τρεχούμενα κρύα νερά, γραφικές λιμνούλες και εντυπωσιακοί καταρράκτες. Πολλοί αποκαλούν την περιοχή και «γαλάζια λίμνη» της Μεσσηνίας.

Κοντά στο χωριό Χαραυγή και 33 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας, το Πολυλίμνιο αποτελεί must προορισμός για όσους βρίσκονται στην περιοχή. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από λίμνες, οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν πανέμορφους καταρράκτες.

Με ορμητήριο την Καλαμάτα, η διαδρομή ξεκινάει από τον δρόμο Καλαμάτας- Πύλου και σταματά στο χωριό Χαραυγή, κοντά στην Καζάρμα, όπου υπάρχει σημείο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα. Οι επισκέπτες σε μια διαδρομή συνολικά τριών χιλιομέτρων στο Πολυλίμνιο θα συναντήσουν 15 διαδοχικές λίμνες με τα παράξενα ονόματα τους (Kαδούλα, Μαυρολίμνα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας και άλλα) και φυσικά στα καθαρά νερά τους μπορούν να κάνουν μπάνιο. Ο καταρράκτης της Κάδης εκεί ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων.

Παρόλο που τα νερά είναι αρκετά παγωμένα, πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται την περιοχή για να απολαύσουν τη μαγευτική φύση, αλλά και να κάνουν τις βουτιές τους. Εσείς τολμάτε;