Νάουσα: Η 1η Κυριακή του Οκτώβρη έχει πολύ κρασί και καθόλου αυτοκίνητα!

42

Εκδηλώσεις με θέμα «Οίνος και Πολιτισμός: Γευόμαστε τα κρασιά της Νάουσας!» διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της δράσης «Ζω την πόλη μου -Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», που καθιερώνει κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα η δημοτική αρχή.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και της δημοτικής αρχής, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα κλείσει το κέντρο της πόλης σε συγκεκριμένες οδούς, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου δημότες και επισκέπτες να απολαύσουν την πόλη ελεύθερη από αυτοκίνητα και να συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν τόσο στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της Νάουσας σε συνδυασμό με τον τρύγο που ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο και την παραγωγή κρασιών της οινικής ποικιλίας «Ξινόμαυρο» όσο και δραστηριοτήτων που αφορούν στην κυκλοφοριακή αγωγή και την βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις.

Πρόγραμμα Δράσης «Ζω την πόλη μου – Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» με θέμα: «Οίνος και Πολιτισμός: Γευόμαστε τα κρασιά της Νάουσας!»

Στο χώρο της δράσης Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο θα πραγματοποιηθούν από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:30 οι ακόλουθες παράλληλες εκδηλώσεις:

– Κέρασμα τοπικών κρασιών στους δημότες και επισκέπτες σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης (στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου) με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών της Νάουσας.

-Εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευσιγνωσίας με στόχο την ανάδειξη των ποιοτικών τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νάουσας.

Ειδικότερα, εστιάτορες της πόλης θα ετοιμάσουν από τις 11 το πρωί σε ένα μεγάλο τραπέζι που θα στηθεί στο νεοσύστατο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών (στο Δημοτικό Πάρκο, δίπλα στο Ηρώο,) συνταγές μαγειρικής με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο κρασί και το τοπικό σκληρό τυρί «μπάτσιος», οι οποίες θα εισαχθούν στη συνέχεια και στο μενού των εστιατορίων της πόλης.

-Το Τμήμα Καντάδας Μουσικού Σωματείου Ωδείου Ναούσης από τις 11 το πρωί (αφετηρία από την πύλη του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας) θα τραγουδήσει καντάδες και τραγούδια της παρέας και του κρασιού στους δρόμους της πόλης που θα είναι ελεύθεροι από τα οχήματα.

-Δράση του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Δήμου Νάουσας με βιωματικά φωτογραφικά «παιχνίδια» με τη συμμετοχή των μελών του Εργαστηρίου και των επισκεπτών.

-Μουσικό event με DJ στο χώρο δράσης.

-Εκπαίδευση από την Ακαδημία Ασφαλούς Οδήγησης για την ασφαλή χρήση του ηλεκτρονικού ποδηλάτου σε μικρούς και μεγάλους, καθώς και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς μαθητές, με αυτοκινητάκια. (από τις 11 το πρωί στο Δημοτικό Πάρκο της Νάουσας).