Μοναδική ανακάλυψη στο Ισραήλ: Βρέθηκε σπαθί 900 ετών από τις Σταυροφορίες (video)

12

Ένα σπαθί που ενδέχεται να είναι 900 ετών και να ανήκε σε έναν ιππότη της Αδελφότητας των Σταυροφόρων, ανακαλύφθηκε στον βυθό του Ισραήλ από έναν δύτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής αρχαιολογικής υπηρεσίας, το σπαθί έχει μήκος ένα μέτρο και λαβή 30 εκατοστά, καλύπτεται εξ ολοκλήρου από κοράλλια και κοχύλια,  και βρέθηκε από τον Ισραηλινός δύτης Σλόμι Κάτζιν «σε άριστη κατάσταση».

Το εν λόγω σπαθί είναι «ένα σπάνιο και έξοχο εύρημα που προφανώς ανήκε σε έναν σταυροφόρο ιππότη», δήλωσε ο αξιωματούχος της AIA, Νιρ Ντιστελφέρλντ στην ανακοίνωση. «Είναι συναρπαστικό να βλέπεις ένα τέτοιο αντικείμενο, το οποίο μας ταξιδεύει 900 χρόνια πίσω, σε μια άλλη εποχή με ιππότες, πανοπλίες και ξίφη».

Το αντικείμενο βρέθηκε σε μια περιοχή όπου υποθαλάσσια ρεύματα μεταφέρουν τακτικά άμμο, γεγονός που οδήγησε στην ανακάλυψη, δήλωσε ο Κόμπι Σαρβίτ, διευθυντής του τμήματος θαλάσσιας αρχαιολογίας.

Ο Katzin βρήκε το σπαθί κατά τη διάρκεια μιας βουτιάς το Σάββατο και ανησυχώντας ότι άλλοι θα μπορούσαν να βρουν το σπαθί πριν προλάβουν οι υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων να το εξετάσουν, ο Κάτζιν το πήρε μαζί του στη στεριά και το πήγε στο περιφερειακό γραφείο της Μονάδας Πρόληψης Ληστειών και από εκεί παραδόθηκε στο Εθνικό Τμήμα Θησαυροφυλακίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.