Τσικνοπέμπτη: 5 στέκια για να γιορτάσετε την ημέρα της απόλυτης κρεατοφαγίας

1.144

Οι ψησταριές παίρνουν φωτιά και οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν μυρωδιές από λαχταριστά κρεατικά. Όσοι αγαπάνε το κρέας, περιμένουν αυτή τη μέρα όλο τον χρόνο.

Αν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των κρεατόφιλων, διαλέξτε ένα παρακάτω στέκια, εξασφαλίστε έγκαιρα την κράτησή σας και χαρείτε την Τσικνοπέμπτη!

Μπριζολάκια του Τέλη

Οι συστάσεις για αυτό το μαγαζί είναι περιττές. Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού σερβίρει τα πιο διάσημα μπριζολάκια της Αθήνας! Στην οδό Ευρυπίδου, ο κ. Τέλης εδώ και περίπου 40 χρόνια ψήνει ό,τι πιο τρυφερό και γευστικό έχετε γευθεί στην πόλη. Αν λοιπόν την Τσικνοπέμπτη βρεθείτε στο κέντρο, σπεύσατε!

INFO

Ευριπίδου 86, Αθήνα

210 3242775

Base Grill

Οι απανταχού κρετοφαγάδες από το 2005 έχουν στέκι και βρίσκεται στο Περιστέρι. Το Basegrill εξελίχθηκε σιγά σιγά σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά για κρέας στην Αθήνα και όχι άδικα μιας και εκεί το κρέας μετατρέπεται σε επιστήμη! Φανταστείτε τι γίνεται εκεί την Τσικνοπέμπτη!

INFO

Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι

210 5757455

Τζίμης

Αν ρωτήσεις στον Βύρωνα πού θα βρεις καλό κρέας, οι περισσότεροι θα σου απαντήσουν “στου Τζίμη”. Η πλατεία του Αγίου Λαζάρου, κάθε βραδύ και κυρίως την Τσικνοπέμπτη κατακλύζεται από τα αρώματα καλοψημένων κρεατικών, τα οποία σε οδηγούν στην ταβέρνα του Τζίμη. Ζουμερό κοκορέτσι, εξαιρετικό συκώτι, αλάδωτη πανσέτα και το πιο γευστικό μπιφτέκι που θα βρείτε στην πόλη.

INFO

Κωνσταντιλιέρη 2, Βύρωνας

21 0765 8965

Καλύβια και Κόλλιας

Όποτε μιλάμε για τα Καλύβια στο μυαλό μας έρχεται πάντα το φαϊ. Και πως να μην έρχεται αφού κάθε επίσκεψή εδώ μπορεί να συνδυαστεί και με μία ταβέρνα. Στου Κόλλια θα βρείτε εξαιρετικά κρεατικά, από μπιφτέκια και αρνάκι στη σούβλα μέχρι κοκορέτσι και σπαλομπριζόλες.

INFO

Πλ. Ευαγγελιστρίας, Καλύβια

2299 048242 

Και φυσικά… Βλάχικα

Αυτήν την ημέρα η Λεωφόρος Βάρης έχει την τιμητική της. Κι αν δεν επισκεφθείς τα κρεατάδικά της την Τσικνοπέμπτη, πότε θα το κάνεις;  Στην ταβέρνα “Βλάχικα” θα βρείτε αρνί σούβλας, ψητά στη σχάρα, συκωτάκια, κοκορέτσι και κλασικές παραδοσιακές γεύσεις. Η γιορτή εκεί θα ξεκινάει από νωρίς, οπότε μη χάσετε χρόνο και κλείστε τραπέζι.

INFO

Λεωφόρος Βάρης & Πρεβέζης, Βάρη

210 8956141