Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

31

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την ομορφιά της αρχαίας τέχνης μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, αφηγήσεις και κλασικές μελωδίες.

Η εορταστική συναυλία των Χριστουγέννων

Στην ετήσια εορταστική συναυλία η νεανική χορωδία “Ellie’s Voices” με παραδοσιακά κάλαντα και γνωστές γιορτινές μελωδίες θα γεμίσει το χώρο του Μουσείου με συναισθήματα και γλυκιά θαλπωρή.

Έλλη Μουχτάρη: Μαέστρος
Διονύσης Καλογερόπουλος: Πιάνο
Αγγελή Ε., Γκόγκα Μ., Γρυπαίου Ε., Ζαζακλή Γ., Ζιάκα Α., Καλατζίδη Ε., Κραμποβίτη Α., Λαζίδη Α., Νικολάεβα Ν., Παστελάκου Λ., Πούλιου Α., Σακελλαρίου Β., Στέφη Μ., Φρονιμάκη Μ.: Χορωδοί

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 14:15, Αίθουσα του Βωμού

Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου για την είσοδο στο Μουσείο

Το εορταστικό Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει

Το Αθέατο Μουσείο θα παρουσιάσει, για τελευταία φορά, δύο άγνωστα ομοιώματα πανάρχαιων πλοίων του προϊστορικού Αιγαίου και θα ξεδιπλώσει τα περιπετειώδη ταξίδια των Κυκλαδιτών, που έφταναν μακριά, αλλά εύχονταν κάθε φορά να επιστρέψουν γεροί στα νησιά τους. Τα αγωνιώδη ταξίδια τους θα παραβληθούν με τρία χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Το Χριστόψωμο», η «Υπηρέτρα» και «Στο Χριστό στο Κάστρο», που αφηγούνται την γλυκιά και διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων της θάλασσας να ενωθούν στο τέλος του νόστου με τους δικούς τους ανθρώπους και να γιορτάσουν μαζί τη θαλπωρή του τόπου τους.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του στις χριστουγεννιάτικες διακοπές, με τις οποίες θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 12:00-13:30 για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών μαζί με έναν συνοδό.

Εκπαιδευτικό εργαστήρι «Έλα να παίξουμε … όπως παλιά»

Οι μικροί μας φίλοι μαζί με τους συνοδούς τους θα γνωρίσουν αρχαία παιχνίδια μέσα από αντίγραφα, όπου θα έχουν την δυνατότητα να αγγίξουν και στη συνέχεια όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν το δικό τους αναμνηστικό παιχνίδι εμπνευσμένο από τα αρχαία παιχνίδια.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 11:00 – 12:30 για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.

Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Ένα μικρό νεολιθικό χωριό».

Οι μικροί μας φίλοι θα περιηγηθούν στην αίθουσα του Νεολιθικού Πολιτισμού και θα παρατηρήσουν από κοντά αντικείμενα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή και τις συνήθειες των προϊστορικών ανθρώπων, με την καθοδήγηση αρχαιολόγου. Στην συνέχεια θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι όπου θα δημιουργήσουν το ημερολόγιο του 2020 εμπνευσμένο από έκθεμα της Προϊστορικής Συλλογής με την βοήθεια εικαστικού.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 2132144889

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω του εικαστικού εργαστηρίου

Έναρξη δηλώσεων: Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

Και στο πωλητήριο του ΤΑΠ

Το πωλητήριο, προσφέρει πολλές επιλογές για δώρα, όπως εκμαγεία και καλαίσθητα μικροαντικείμενα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου. Επίσης οι κατάλογοι των περιοδικών εκθέσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» και «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο» (τρίγλωσση έκδοση στα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά) αποτελούν μια ιδιαίτερη επιλογή δώρου, που συνδυάζει άψογα την αισθητική και την πνευματική απόλαυση!

Για την είσοδο στο Πωλητήριο δεν απαιτείται αγορά εισιτηρίου

INFO​

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82

213214 4800, 213214 4889

Τρίτη: 13:00 – 20:00
Τετάρτη έως Δευτέρα: 09:00 – 16:00

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παραμένει κλειστό 25-26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.

www.namuseum.gr

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ