Μπακαλιάρος μπιάνκο: “Λευκός” και Λευκαδίτικος

1.386

Από τα χαρακτηριστικότερα της Λευκάδας, το πιάτο αυτό είναι πεντανόστιμο και εξαιρετικά εύκολο στην παρασκευή του. Το φτιάχνουν συχνά και στην Κέρκυρα.

Υλικά 

  •  1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος κομμένος σε μερίδες
  • 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1/2 κούπα λάδι
  • χυμός από δύο λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουερ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1.  Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο .
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες τις ανακατεύουμε να λαδωθούν και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου (τον έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά) πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε άλλο λίγο νερό να μισοσκεπάζει το φαγητό. Προσθέτουμε λίγο ακόμα πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
  5. Διαλύουμε  στον χυμό του λεμονιού το αλεύρι ή το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα . Ανακινούμε πιάνοντας την κατσαρόλα από τα χερούλια να πάει παντού το λεμόνι.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε.
  7. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε

(συνταγή από το lovefood.gr)

Μάθετε περισσότερα για τη Λευκάδα και την γαστρονομία της, πατώντας εδώ και εδώ