Ιαπωνία: Ρεκόρ Γκίνες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με 51.626 κάρτες

50

Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες κατέρριψε μία πόλη της Ιαπωνίας με τη διακόσμηση ενός τεράστιου χριστουγεννιάτικου δέντρου το οποίο αποτελούταν από 51.626 κάρτες με μηνύματα που έγραψαν παιδιά.

Συγκεκριμένα, μαθητές της περιοχής κλήθηκαν να γράψουν τις επιθυμίες τους για την πόλη και τους εαυτούς τους σε στρόγγυλες κάρτες με διάμετρο 9,4 εκατοστών, οι οποίες κρεμάστηκαν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 30,5 μέτρων στο δημοτικό σχολείο, Nakasu Elementary School, έπειτα από ανακοίνωση της δημοτικής αρχής στην πόλη Μοριγιάμα, στη Δυτική Ιαπωνία.

Οι κάρτες φτιαγμένες από υλικά που κάνουν αντανάκλαση πρoσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα, όταν το δένδρο φωτίστηκε.

Κριτές του Γκίνες που ήταν σε ετοιμότητα την περασμένη Κυριακή επιθεώρησαν το δέντρο και παρέδωσαν στους τοπικούς αξιωματούχους το πιστοποιητικό ότι κατέχουν το ρεκόρ χριστουγεννιάτικου δέντρου με τον μεγαλύτερο αριθμό μηνυμάτων. Μάλιστα, διπλή χαρά για του κατοίκους καθώς η κατάρριψη του ρεκόρ συνέπεσε με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τότε που η κωμόπολη Μοριγιάμα έγινε πόλη.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής δήλωσαν ότι οι κάρτες θα παραμείνουν στο δέντρο μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε μια κάψουλα χρόνου.