Στεμνίτσα: Το “πέτρινο κόσμημα” της Αρκαδίας

1.415

Λιθόστρωτα καλντερίμια, πανέμορφα φυσικά τοπία, ενδιαφέροντα αξιοθέατα, και συγκλονιστικές γεύσεις είναι μερικά από αυτά που θα πρέπει να ανακαλύψετε στην Ορεινή Αρκαδία.

Βυτίνα, Δημητσάνα και Στεμνίτσα, τα χωριά με τα ηχηρά ονόματα, φορτωμένα με βαριά ιστορία και παράδοση, σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε!

Στεμνίτσα: Το πέτρινο κόσμημα της Αρκαδίας

Η Στεμνίτσα  το «πέτρινο κόσμημα» της Αρκαδίας, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη πρώτα απ’ όλα με το προφανές προσόν της, την ομορφιά της.

Ανακυρηγμένη ήδη από το 1985 ως ιστορικός διατηρητέος οικισμός, η Στεμνίτσα είναι από τα πλέον όμορφα χωριά της ευρύτερης περιοχής του Μαίναλου. Η παραδοσιακή και γραφική αρχιτεκτονική της, με τα περίφημα πυργόσπιτα, η άπλετη θέα που χαρίζει αλλά και οι όμορφοι περίπατοι που προσφέρει μέσα από τα καλντερίμια της, την κατατάσσουν, χωρίς αμφιβολία, σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Πελοποννήσου και όχι μόνο!

Τι να κάνετε στη Στεμνίτσα

-Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το Λαογραφικό Μουσείο. Μέσα από την έκθεσή του, μπορεί κανείς να ανακαλύψει αναπαραστάσεις από τα παραδοσιακά επαγγέλματα της περιοχής. Επαγγέλματα όπως αυτά του αργυροχόου, του καμπανά, του γανωματή και του κηροπλάστη.

-Ένα από τα πλέον γνωστά κτίρια της Στεμνίτσας, είναι η Σχολή αργυροχρυσοχοΐας. Η Σχολή βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο. Η παράδοση της αργυροχρυσοχοΐας ξεκίνησε περίπου τον 17ο αιώνα και ήταν αποτέλεσμα της περιορισμένης γεωργικής και κτηνοτροφικής της ανάπτυξης.

-Στην Πλατεία Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας καθίστε οπωσδήποτε για έναν καφέ στη «Γερουσία», το παραδοσιακό καφενείο που λειτουργεί από το 1879.

-Σκαρφαλωμένη κυριολεκτικά πάνω σε κάθετο βράχο στο φαράγγι του ποταμού Λούσιου, η Μονή Προδρόμου ή Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου κόβει την ανάσα στον ανυποψίαστο επισκέπτη. Η πρόσβαση στη Μονή απαιτεί περπάτημα στη χαράδρα του Λούσιου γι αυτό καλό θα ήταν να φοράτε κατάλληλα παπούτσια.

Που να μείνετε στη Στεμνίτσα

Σε υψόμετρο 1.100μ. και σε απόσταση 300μ. από το κέντρο του χωριού Στεμνίτσα θα βρείτε έναν υπέροχο ξενώνα! Το Mpellaiko, είναι ένα πέτρινο, αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 17ου αιώνα που σήμερα λειτουργεί ως ξενώνας με εκπληκτική θέα η οποία δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Road trip με ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Και μη ξεχνάτε! Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε αυτή τη βόλτα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η ΔΕΗ blue σας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης. Με πάνω από 480 σημεία φόρτισης συνολικά, διαθέτει το πιο εκτεταμένο γεωγραφικά δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους παρόχους και το σημαντικότερο, επενδύει σταδιακά και στην ενίσχυση του δικτύου ταχυφορτιστών που κρίνονται απαραίτητοι για την άμεση φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ανακαλύψτε τα σημεία φόρτισης ΔΕΗ blue ΕΔΩ